Ege Kan talebi katlandı kampanya başlatıldı

Kan talebi katlandı kampanya başlatıldı

25.07.2009 - 00:40 | Son Güncellenme:

Kızılay Kan Merkezi, kan sıkıntısının önüne geçilebilmek için İzmir’de bağış kampanyası başlattı.

Kan talebi katlandı kampanya başlatıldı

İlk gününde 150 ünite kan toplandı. Çok sayıda tanınmış kişi de kan vererek destek oldu. İlk bağışı Vali Vekili Ardahan Totuk yaptı, tüm duyarlı vatandaşlara “sizde katılın” çağrısında bulundu. İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci de kan verdi. Ağustos ayı meclis toplantısında gündeme getirip, üyeleri de katılmaya teşvik edeceklerini söyledi. Kızılay Ege Bölgesi Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, günlük 300 ünite kan bağışlanırken hastanelerden 500 ünite kan talebinin gelmeye başlamasıyla bu kampanyaya ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Dövüp, dükkanını ateşe verdiler
İzmir Basmane Semti’ndeki Anafartalar Caddesi’nde, Ünal Durmuş (48) isimli vatandaş tanımadığını söylediği üç kişi tarafından darp edildi. Gece meydana gelen olayı görenler polis ve ambulansa haber verdi. Giyim mağazası sahibi Durmuş, tedavi için hastaneye kaldırıldı. Ancak, ilk olaydan yarım saat kadar sonra geri gelen saldırganlar, bu defa mağazasına yanıcı madde atarak ateşe verdiler. İtfaiye ekipleri söndürdü. İşyerinde maddi hasar meydana geldi. Zanlıların belirlenmesi ve yakalanması için soruşturma sürdürülüyor.

Taş atıp çantayı çaldılar
İzmir Yeşildere Caddesi’nde önceki gece 23.30 sıralarında otomobiliyle Gaziemir yönüne giden 47 yaşındaki bayan sürücü S.Y., aracına taş atılması üzerine durdu. Y., taşın zarar vermediğini anlayınca tekrar araca bindi. Bu sırada 45 yaşlarındaki bir erkek, sağ kapıdan yaklaşıp 2 TL para istedi. Zanlı, Y.’nin camı açmasıyla koltuk üzerindeki, içinde 120 TL, cep telefonu, banka ve kimlik kartları bulunan çantayı alıp kaçtı. Soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

Eski eser kaçakçısı suçüstü yakalandı
Muğla Ortaca’ya bağlı Dalyan Beldesi’nde bir ihbarı değerlendiren jandarma, Ula’dan getirdiği üç adet Roma ve Bizans dönemlerine ait tarihi eseri satmak için müşteri arayan M.K.’yle alıcı gibi bağlantı kurdu. Buluşma yerine gelen zanlı, 12 santimetrelik bronz melek figürlü Eros heykelciğini, 20 santimetrelik adak taşını ve bir kapı tokmağını 60 bin TL’ye satmak istedi. Pazarlıkla 25 bin TL’ye anlaşıldı. Parayı vermesinin ardından kimliklerini açıklayan görevliler, M.K.’yi gözaltına aldı. Tarihi eserlere el konuldu. Zanlı, adliyeye sevk edildi.

Elinde tüfekle belediyeyi bastı
Muğla Milas’ta belediyeye iş yapan taşeron firmalardan birinde park-bahçe işlerinde çalışan H.T. (35), dört aydır maaş alamadığı ve sağlık problemleri nedeniyle işten çıkarılmak istendiği gerekçesiyle, av tüfeğiyle belediye binasını bastı. Evli, dört çocuk babası H.T., havaya iki el ateş etti. H.T., Kaymakam Şahin Aslan ve İlçe Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş’ın sözleri üzerine tüfeğini bıraktı.

Yazarlar