Ege Kanserli kadınlara kucak açan merkez

Kanserli kadınlara kucak açan merkez

04.10.2017 - 02:51 | Son Güncellenme:

Balçova Sağlıklı Yaşam Rehabilitasyon Merkezi, kanserli kadınlara sıcak bir ev ortamı sunuyor. Merkezde, hobi çalışmaları ve meslek edindirme kurslarıyla kadınlara yeni bir kimlik kazandırılıyor

Kanserli kadınlara kucak açan merkez

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan ‘Balçova Sağlıklı Yaşam Sosyal Rehabilitasyon Destek Merkezi’, kentin uzak bölgeleri ya da şehir dışından tedavi için gelen kanser hastası kadınlara konaklama imkanı sunuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Sağlıkta Kalite Derneği (SAĞKAL), Balçova Belediyesi, Çimentaş, Eldor ve Egepen’in katkılarıyla hayata geçirilen merkez, kemoterapi ve radyoterapi sürecinde maddi imkansızlıklar yüzünden her gün İzmir’e gelip gidemeyen ya da hastane bahçelerinde yatmak zorunda kalan hastalara, kendilerini evlerindeki hissedileceği sıcak bir yuva oluyor. Merkez, hobi çalışmaları ve meslek edindirme eğitimleriyle zorlu süreçten geçen hastaların yaşama farklı bir penceren bakmasını sağlamayı amaçlıyor. Balçova Belediyesi, merkezdeki hastaların ulaşımına destek oluyor, 3 öğün yemek ihtiyacını karşılıyor.

Haberin Devamı

‘Güzel insanlar moral oluyor’

Merkezin en büyük moral kaynaklarından birisi de Uşak’tan annesiyle birlikle gelen 6 yaşındaki Feridenaz Hasçelik. Minik Feridenaz umutlu ve mutlu olmasıyla merkezdekilere enerji veriyor. İzmir’de tedavi görebilmek için Erzurum’dan gelen Yurdanur’un (13) annesi Ayşe Aydın, Büyükşehir Belediyesi’nin hayatlarının en zor anlarında omuzlarındaki yükü hafiflettiğini söyledi, “İyi ki bu merkeze gelmişiz. Kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Buradaki güzel insanların hepsi bize moral oluyor. Burada çok mutluyuz” dedi. Aralık 2016’dan beri kanserle mücadele ettiğini ifade eden Tuğba İnce Efe de, “Burada sıcak bir ev ortamında hastalar için herşeyin düşünüldüğünü gördüm. Düşünen, uygulayan, destekleyen herkese sonsuz teşekkürler” diye konuştu. İstanbul’da yaşayan ve yaklaşık bir buçuk aydır kendi deyimiyle ‘Umut Merkezi’nde kaldığını söyleyen Bedriye Kılıç ise “Burada çok rahatım, mutluyum” dedi.

Haberin Devamı

Rahatlıyorlar!

Sağlıklı Yaşam Sosyal Rehabilitasyon Destek Merkezi’ni kurarken en büyük desteği Dr. Türkegül Kocaoğlu’ndan aldıklarını ifade eden, SAĞKAL Derneği Umut Atölyesi Proje Koordinatörü Emine Uçar, projeye ilişkin şu bilgileri verdi: “Biz hastaları hem ruhsal hem de fiziksel olarak dinlendirmeye çalışıyoruz. Özellikle sürekli mandala kursları, kalp yogası, yaratıcı drama ve sürekli eğitimlerimiz oluyor. Böylece hastalarımızın ruh dünyalarını zenginleştirmeye çalışıyoruz.”