Ege ‘Kantaronun en iyisi Şirince’de yetişir’

‘Kantaronun en iyisi Şirince’de yetişir’

08.05.2017 - 03:43 | Son Güncellenme:

Selçuk-Efes Kantaron Festivali, yemek yarışması ve konserlerle ilçeye renk kattı. Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, birçok derde deva olan kantaron otunun en iyisinin Şirince’de yetiştiğini belirtti

‘Kantaronun en iyisi Şirince’de yetişir’

İzmir Selçuk’un simgesi su kemerlerinin gölgesinde, bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Selçuk-Efes Kantaron Festivali’ renkli görüntülere sahne oldu. Lezzet, doğallık ve eğlencenin hakim olduğu festivalde, gün boyu yemek tadımları, yarışmalar ve söyleşilerle devam etti. Selçuklu kadınların açtığı stantlarda hamur işleri başta olmak üzere ev yapımı birçok yiyecek, yöresel otlar ve el emeği ürünler satıldı. Gün içerisinde Selçuklu ödüllü aşçılar Aydın Sürer ve Zeynep Tankaş’ın yaptığı kuzu etli şevket-i bostan, dolma, ot kavurması yemek tadımları büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

Doğal güzellik

Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, kentin tarihi ve kültürel zenginliğini yanı sıra doğal zenginliğine dikkat çekti. Başkan Bakıcı, “Bu toprakları, iklimimizi, suyumuzu korumalıyız. Kantaronun birçok yerde yetiştiğini biliyoruz. Ancak diğer adı ‘Saint John Otu’ olan kantaronun, antik çağdan beri bu topraklarda kullanıldığıdır. Şirince’de en iyi kantaron otunun yetiştirildiği ifade edilir. Tarih boyunca kantaron birçok derde deva olarak kullanılmıştır. Biz de Selçuk’un bitkisel zenginliğine vurgu yaparak, bu festivali, ‘Selçuk Efes-Kantaron Festivali’ adı altında yaptık. Festival büyüyerek önümüzdeki yıllarda devam edecek” dedi.

Yazarlar