Ege Kapak kampanyası dünyaya yayıldı

Kapak kampanyası dünyaya yayıldı

13.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de başlatılan plastik kapak toplama kampanyası sayesinde engellilere 1000 tekerlekli sandalye alınırken, proje 2012 yılının sonuna kadar uzatıldı

Kapak kampanyası dünyaya yayıldı

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde öğrenim gören Kosovalı öğrenci 28 yaşındaki Kushtrim Ahmeti’nin, bir engelli çocuğun annesinin sırtında tedaviye geldiğini görüp, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nurselen Toygar ile paylaşıp başlattığı plastik kapak toplama kampanyası, İzmir’den dünyaya yayıldı. ÖKampanya kapsamında bugüne kadar 200 milyon kapak toplandı, 1000 tekerlekli sandalye alındı. Yoğun ilgi üzerine kampanya 2012 sonuna kadar uzatıldı.

24 ülkede sürüyor
Fakültenin Öğrencilerden Sorumlu Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nurselen Toygar, kampanya için gönüllü bir ekip oluşturduklarını, ceplerinden para verip afişler bastırıp toplama kutuları yaptırdıklarını anlattı. Toygar, kampanyanın Türkiye sınırlarının dışına taştığını, ABD, Rusya ve Avustralya’nın da aralarında bulunduğu 24 ülkede devam ettiğini vurguladı, ülke genelinde binlerce gönüllülerinin olduğunu sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Van’a 50 sandalye

Deprem sonrası Van’a 50 tekerlekli sandalye gönderdiklerini açıklayan Prof. Toygar, şimdi de Kosova’ya göndereceklerini söyledi. 24 ülkede devam eden kampanya, yoğun ilgi nedeniyle 2012 sonuna dek uzatıldı.