Ege KARA ALTIN HEYECANI

KARA ALTIN HEYECANI

14.01.2010 - 00:14 | Son Güncellenme:

Alaşehir’de bin 843 metrede bulunan ve 30 milyon varil rezerv olduğu tahmin edilen petrol, ay sonundan itibaren Aliağa’da işlenerek ekonomiye kazandırılacak

KARA ALTIN HEYECANI

Bakan Yıldız da katılacak
MANİSA Alaşehir’e üç kilometre uzaklıkta Sarıkız-2 Kuyusu’nda petrole ulaşan Merty Energy Petrol Arama Eğitim ve Servis Hizmetleri A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanı Ongun Yoldemir, müjde verdi. Yoldemir, ay sonunda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da katılacağı törenle, petrolün Aliağa’ya taşınmasına başlanacağını söyledi.

Dördüncü kuyu geliyor
KASIM 2008’de bin 843 metrede petrole ulaştıklarını, şu anda dördüncü kuyuyu açma çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Ongun Yoldemir, şunları kaydetti: “Alaşehir’de 30 milyon varil rezerv tahmin ediyoruz. Bu çerçevede en az 20 kuyu açmayı planlıyoruz. Ayrıca bu sene Salihli’de de araştırma yapmaya başlayacağız.”

Haberin Devamı

Termal de çıkarılacak
ONGUN Yoldemir, Alaşehir’de zengin jeotermal kaynakları olduğunu, Sarıkız-2 kuyusunda bin 840 metre derinlikte 160 derece sıcak su bulduklarını söyledi. Yoldemir, yasal izinlerin alınması ve belediyeyle de şartlarda anlaşabil-meleri halinde çıkarmaya talip olduklarını belirtti. Belediye Başkanı Kadir Daş da gerekli ruhsatları aldıklarını hatırlattı, “Merty Energy, petrol çalışmalarıyla bizlere güven verdi. Bu konuda meclisimizle görüşüp kararımızı vereceğiz” dedi.