Ege Karabağlar, Okan’ı parkta yaşatıyor

Karabağlar, Okan’ı parkta yaşatıyor

15.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Karabağlar Belediyesi’nin yenilediği, ‘Tanju Okan Parkı’ törenle hizmete açıldı. Başkan Muhittin Selvitopu, “Bu güzel park, ilçemiz için önemli bir alan” dedi.

Karabağlar, Okan’ı parkta yaşatıyor

Müziğin efsane sesi Tanju Okan Parkı, Karabağlar’da törenle hizmete açıldı. Parkın açılışını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yaptı.

Haberin Devamı

Basın Sitesi Muhtarı Berna Artukarslan, Tanju Okan Parkı’nı yenilenmesinde emeği olan Başkan Muhittin Selvitopu ve ekibine teşekkür etti. Selvitopu, Cumhuriyet’in kuruluşundan itibaren kültür, bilim ve sanatın önemine değindi, Cumhuriyet’in önemli sanatçılarından birisinin Tanju Okan olduğunu söyledi. Karabağlar Belediyesi olarak mevcut parkların revizyonuyla yeni nefes alacak alanlar yaptıklarının altını çizen Selvitopu, desteklerinden dolayı Başkan Aziz Kocaoğlu’na teşekkür etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, parkların, insanların sosyalleşmesi için önemli olduğunu belirtti.

Karabağlar, Okan’ı parkta yaşatıyor

‘İzmir gibi’

İzmir yerel yönetimlerin öncülünde kalkınmayı, büyümeyi, yaşam kalitesini arttırmayı başarmış Türkiye’deki tek kent olduğunu belirten Aziz Kocaoğlu, “İzmirli olmakla ne kadar övünsek azdır. Tüm Türkiye böyle olsun” dedi.

Haberin Devamı

3 bin 600 metrekare büyüklüğündeki Tanju Okan Parkı’nın içinde 1600 metrekare yeşil alan, oturma ve dinlenme alanları, süs havuzu, çocuk oyun alanı, spor aletleri, Atatürk maskı, dikey bahçeler, podima taş desenli yollar ve Tanju Okan’ın ışıklandırmalı portre ile şelaleli havuz bulunuyor.