Ege ‘Karanlıkta Akan Bir Yıldız’

‘Karanlıkta Akan Bir Yıldız’

29.10.2023 - 00:20 | Son Güncellenme:

Folkart Gallery tarafından Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla hazırlanan Atatürk’ün az bilinen fotoğrafları ve özel eşyaları ile döneme ilişkin belgeleri içeren sergi açıldı.

‘Karanlıkta Akan Bir Yıldız’

Nâzım Hikmet’in Kuvâyi Milliye Destanı’ndaki unutulmayan bir dizeden ilham alınan ve hazırlanışı tam yedi yıl süren; proje direktörlüğünü Folkart Gallery Genel Koordinatörü Fahri Özdemir’in yaptığı “Karanlıkta Akan Bir Yıldız: Mustafa Kemal Atatürk” sergisi bugün Folkart Gallery’de ziyarete açılıyor.

Haberin Devamı

Rekor ziyaretçi bekleniyor

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Folkart’ın lurumsal sosyal sorumluluk projesi olarak yıllardır hazırlandıkları bu çok kıymetli serginin, Cumhuriyetimizin 100. yılına bir saygı duruşunda bulunma ve Mustafa Kemal Atatürk’e minnet gösterme amacı taşıdığını belirtti. Sancak, 2018 yılında açılan Büyük Dahi Gazi Mustafa Kemal sergisini 220 bin kişinin ziyaret ettiğini anlatan Sancak, yeni açılacak sergiyi ise 300 - 400 bin kişinin ziyaret etmesini beklediklerini söyledi. Serginin kendilerini çok heyecanlandırdığını, gururlandırdığını dile getiren Folkart Genel Müdürü Metin Sancak ise “Bu eserleri tek çatı altında toplayabilmek 7 yıl aldı. Şu an gördüğünüz eserler koleksiyonumuzdaki toplam eserlerin sadece yüzde 25’idir” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Karanlıkta Akan Bir Yıldız’

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak (solda) ve Genel Müdür Metin Sancak, herkesi bu eşsiz sergiyi görmeye davet etti.

Kişisel objeleri var

Sergide, Atatürk’ün Türkiye’de ilk kez kamuoyu ile paylaşılan 150 adet yayımlanmamış fotoğrafıyla birlikte, kullandığı ve bilinmeyen birçok obje de bulunuyor. Bu objeler arasında Atatürk’ün sigara tabakaları, bastonu, kravatı gibi örnekler yer alıyor. Nisan 2024’te sona erecek sergi, önce Ankara sonra İstanbul’da sanatseverlerin karşısına çıkacak.