Ege ‘Kararların takipçisiyiz’

‘Kararların takipçisiyiz’

19.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi, dördüncü günde iki farklı mekanda gerçekleşti. Tarihi Bıçakçı Han’da paydaş buluşmaları sürüyor. Ahmed Adnan Saygun’da uzmanlar deprem üzerine konuştu. Kongrenin sonuç bildirgesi, 21 Mart’ta duyurulacak.

‘Kararların takipçisiyiz’

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Geleceğin Türkiye’sini inşa ediyoruz” başlığıyla düzenlediği İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin üçüncü gününde çiftçi, işçi, sanayi ve tüccar gruplarının katılımıyla paydaş buluşmaları yapılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Tarihi Bıçakçı Han’da iki gün sürecek paydaş buluşmalarıyla ilgili toplantı düzenledi. Başkan Soyer, farklı platformlarda yürüyen çalışmaların 21 Mart’ta nihai halini alacağını söyledi. İktisat Kongresi’nin Türkiye tarihi için çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Soyer, “Erzurum Kongresi nasıl Misak-ı Milli, yani Türkiye’nin yeni sınırlarını belirleyen bir kongre olmuşsa, İzmir İktisat Kongresi de Misak-ı İktisadi, yani Cumhuriyetin iktisat politikalarının belirlendiği bir kongre olmuş. Bu iki kongre sonrasında Cumhuriyetin şekillendiğini, kurulduğunu söylemek mümkün. Bugün de 100 yıl öncesinden ilham alarak Cumhuriyetin ikinci yüzyılında yepyeni bir Türkiye’nin kurulması için yola çıktık. 8 ay süren çalışmalar, önümüzdeki 2-3 gün içinde sonlanacak. Bugünün siyasal ikliminde, bugünün siyasal sorunlarına çözüm aramak için değil, geleceğin Türkiye’sini inşa etmek için yapılan bir kongre bu” dedi.

Haberin Devamı

Her yıl düzenlenecek

İktisat Kongresi’ni her yıl düzenlemeye karar verdiklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı, “İktisat Kongresi 21 Mart günü son bulmayacak. Aksine her yıl bu kongrenin verdiği kararların, tespit ettiği ilkelerin takibini sağlayacak buluşmaları gerçekleştirmeye karar verdik. Her yıl adeta ilerleme raporu ortaya konması gibi. Bugün alınan kararların bir yıl içinde nerelere vardığı, hangilerinin gerçekleştiği, neden gerçekleşmediği, gerçekleşmesi için neler yapılması gerektiği hususlarını müzakere etmek için tekrar bir araya gelinecek. Bugün alınan kararların sonuna kadar takipçisi olacağız. Daha iyi tasarlanmış geleceği inşa etmek zorundayız. Acılarımız, yasımız çok büyük doğru ama bu ülkenin gelecek nesilleri için, çocuklarımız, torunlarımız için burada yaşamaya devam edecek gelecek nesiller için bir gelecek tasarlamak mecburiyetindeyiz. Bu hepimizin tarihsel sorumluluğudur” diye konuştu. İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi, 21 Mart’ta sona erecek. Yeni yüzyıla yön verecek politika önerilerini içeren bildirge, tüm Türkiye ve dünya ile paylaşılacak. Kongreye katılım “İktisat Kongresi” mobil uygulamasından sağlanabiliyor. Ana oturumlar için ilgili güne kayıt yaptırmak ve verilen karekodu etkinlik alanında göstermek yeterli oluyor. Kongrenin tamamı İzmirTube YouTube kanalından canlı olarak yayınlanıyor.

Haberin Devamı

İki farklı mekanda

İktisat Kongresi, dördüncü gününde iki farklı mekânda paralel olarak sürdü. Tarihi Bıçakçı Han’da paydaş buluşmalarının son oturumu yapılacak, paydaşlar bildirgelerine son hâllerini verecek. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde ise birbirinden değerli birçok isim dinleyicileriyle buluşmaya devam ediyor.

Millet İttifakı partilerinin ekonomi politikalarından sorumlu genel başkan yardımcıları, “Millet İttifakı Ortak Politikalar Metni Paneli”nde bir araya geldi. “Doğamıza Davet” başlığıyla gerçekleştirilen dördüncü günde AASSM’de, Özlem Gürses’in sunumuyla özellikle depremle ilgili birçok uzman sunum yaptı. Afete hazırlık konuşuldu.