Ege Karışınızda çete reisi var

Karışınızda çete reisi var

22.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

397 yıl hapsi istenen Kocaoğlu, dava açıldıktan sonra yaptığı ilk değerlendirmede “Bu iddianame, ne kadar dürüst ve erdemli çalıştığımızın belgesi olarak tarihe geçecek” dedi

Karışınızda çete reisi var

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kendisi için 397 yıl hapis cezası istenen Büyükşehir davası iddianamesinin açıklanmasından sonra ilk kez konuştu. Kocaoğlu, “Bu iddianame İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ne kadar dürüst ve erdemli çalıştığının, belgesi olarak tarihe geçecektir” dedi.

Karşınızda çete reisi
Aziz Kocaoğlu, restore edilen tarihi Ayavukla kilisesinin müştemilat binasının Basın Müzesi olarak devredilmesi protokol töreninde yaptığı konuşmada iki gün önce İzmir 8. Ağır Ceza kabul edilen Büyükşehir Belediyesi davası iddianemesi hakkında açıklamalar yaptı. Büyükşehir Belediyesi’nin 2011 birinci gününden itibaren yoğun bir denetim sürecine girdiğini belirten Kocaoğlu, denetlemelerin sonunda önce 2 Mayıs, sonra 22 Mayıs’ta iki operasyon yapıldığını belirtti. Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi davasında 120’nin üzerinde kişi sanık sıfatıyla yeraldı. Bir suç örgütü, çete örgütü kurulduğu bunun da liderinin tabii ki başkası olsa da olmaz, belediye başkanı olarak Aziz Kocaoğlu’nun olduğu iddianemede yeraldı. Şu anda karşınızda çete reisi olarak bulunuyorum. Şikayetim yok. Sadece, şu anki pozisyonumu belirlemek için söyledim” dedi.

Herkesin durumu ortada
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 1 yıl 11 aylık denetimden yüzakıyla çıktığını belirten Aziz Kocaoğlu, “Bu iddianamede rüşvet yok, zimmet yok, akrabasını, hısmını, komşusunu, kendisini zenginleştirme yok” dedi.

Haberin Devamı

CHP’li Murat Bakan: Dağ fare doğurdu

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Avukat Murat Bakan, Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Aziz Kocaoğlu için 397 yıl hapis cezası istenen iddianameyle ilgili “Dağ fare doğurdu” dedi. Avukat Bakan, 130 sanık hakkında suçörgütü kurmak ve üye olmaktan iddianame hazırlanmasına karşın, suç örgütü koşullarından biri olan cebir ve şiddet unsurunun sadece konser organizasyonu yapan iki organizatör arasındaki telefon konuşmasına dayandırılmasının suçlamaların örgüt kapsamında olmaması gerektiğinin en büyük delili olduğunu söyledi. Bakan, “3 bine yakın belediyede, bakanlıkların dahil tüm kamu kurumlarının yaptığı ihale ve diğer işlerde ihaleye giren tarafların arasındaki yaşanan olaylardan ötürü hangi kamu görevlisi suç örgütü kapsamında yargılanmıştır? Yasalar Türkiye’nin başka kentlerinde ve İzmir’de farklı mı?” dedi.

Yazarlar