Ege Karşıyaka’da afet eğitimleri başladı

Karşıyaka’da afet eğitimleri başladı

14.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Belediye, ilçedeki 140 bin adrese gönderilmek üzere, olası bir doğal afet sırasında alınacak önlemleri ve başvuru noktalarını belirten, uzmanların kaleme aldığı ‘doğal afet’ seti hazırladı

Karşıyaka’da afet eğitimleri başladı

Karşıyaka Belediyesi, doğal afet öncesi, anında ve sonrasında alınabilecek pratik önlemler, başvurulacak yerlerle ilgili 11 kitapçıktan oluşan “Doğal Afet Seti” hazırladı. İlçedeki 140 bin konut, işyeri ve resmi kurumlara dağıtılacak ve bilinçlenme sağlayacak setin tanıtımını yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, kentsel dönüşüm projeleri konusuna Hükümet ve yerel yönetimlerin işbirliği yapması gerektiğini belirterek “Hizmetin siyaseti olmaz” dedi.

7 yıl süren hazırlık
Cevat Durak, Karşıyaka Belediyesi Afet Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, depremlerden ders çıkaran belediyenin 7 yıldır bilimsel veriler ışığında çalışmalar yaptığını söyledi. Karşıyaka’nın olası bir depreme “en hazırlıklı kent” olduğunu iddia eden Durak, sıranın halkın bilinçlendirilimesine geldiğini söyledi. Deprem simülatöründe eğitimlere başladıklarını, okullara da aynı eğitimin verileceğini açıkladı.
Durak, yedi yıldır aralıksız inşaa ettiklerini söylediği semt sahalarıyla ilgili ilginç bir açıklama da yaptı. Kimsenin bunun farkında olmadığını, ancak semt sahalarının olası bir deprem anında yıkılan sağlık merkezlerinin yerine kuracakları sahra hastaneleri için planlandığını belirtti.

Haberin Devamı

Dönüşüm hazırlığı

Belediye Başkanı Cevat Durak, afet konusundaki hazırlıkları anlattığı toplantıda, Karşıyaka’da bazı bölgelerin zeminleri yüzünden risk taşıdığını anlatarak, hükümetin bunlara destek vermesini ve ortak çalışma yapmayı arzu ettiklerini söyledi.