Ege Karsıyaka’da Büyükkarcı dönemi

Karsıyaka’da Büyükkarcı dönemi

21.01.2018 - 23:38 | Son Güncellenme:

Mutlu Altuğ yönetiminin istifasının ardından yapılan olağanüstü kongrede, başkanlığa Turgay Büyükkarcı seçildi. Büyükkarcı, “Mali disiplin şart. Karşıyaka taraftarı, başı dik dolaşacak” dedi

Karsıyaka’da Büyükkarcı dönemi

Karşıyaka’nın olağanüstü kongresinde başkanlığa Turgay Büyükkarcı seçildi. Futbol ve basketbol şubelerinin yarışmacı haklarının bir şirkete devredilmesi konusunda, yönetimiyle tam yetki alan Büyükkarcı, 2014-15 ve 2016-17’de Basketbol Şube Başkanlığı yapmıştı.

Haberin Devamı

Karşıyaka Belediyesi Zübeyde Hanım Nikâh Dairesi’ndeki kongreye AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli ile Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı da katıldı. Şirketleşerek yatırım ortağı bulup borçlarından kurtulmaya çalışan ve bunun için daha önce iki kongre yapan, son dönemde de adı Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak’la anılan kulüpte üyeler, görüşmeler sonrası yönetime isim, renkler ve logo aynı kalmak koşuluyla futbol ve basketbol şubelerinin yarışmacı haklarının tamamının bir şirkete devredilebilmesi için yetki verdi.

‘Şirketleşme şart’

Divan Kurulu’na yönetim listesi veren tek isim olan Turgay Büyükkarcı, “Sportif başarı önemli ama mali disiplin de şart. Karşıyaka taraftarları başı dik dolaşacak” dedi. Mesut Sancak’la görüşmeleri yürüten Nazım Torbaoğlu, “Şirketleşmemiz gerek. Yeni yönetim, ciddi bir fedakârlık yapacak” dedi. Borcun 5’te 2’sini Yaşar Holding’in 5’te 3’ünü de kendisinin ödemesi önerisinde bulunduğunu kaydeden Torbaoğlu, “Basketbol şirketleşecekse bunun Yaşar Holding öncülüğünde olması gerektiğini düşündüm. Mesut Sancak biraz geri çekildi, ama puan silme cezası gelmemesi için katkı koyacağının sözünü verdi” dedi.

Haberin Devamı

‘Kaf Kaf’ın emrindeyim’

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, kongrede, “Milletvekili olduğum sürece Karşıyaka’nın emrindeyim” dedi. Kulüpte daha önce birçok dönemde yöneticilik de yapan Sürekli, şu vurguları yaptı:

“Yalnız milletvekili değil Karşıyakalı olarak konuşuyorum. Karşıyaka için iktidarıyla, muhalefetiyle, belediyesiyle, siyasetiyle önümüz açık. Yarın, bugünlerden daha güzel olacak.”