Ege Karsıyaka’da stat zirvesi

Karsıyaka’da stat zirvesi

24.08.2017 - 05:59 | Son Güncellenme:

Karşıyaka Yalı’ya yapılacak olan 15 bin kişilik stadın Karşıyaka Belediyesi’nin tribün yüksekliğiyle ilgili istekleri doğrultusunda yenilenen projesi, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a sunuldu

Karsıyaka’da stat zirvesi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Karşıyaka Stadı projesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda bir takım görüşmelerde bulunuldu. Şehir Plancıları Odası’nın itiraz ettiği noktaların revize edilmesi kararlaştırıldı. Daha önce belediyelerin ve Şehir Plancıları Odası’nın itirazlarıyla duraklatılan projenin çözümü konusunda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile bir ön görüşme gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Yol haritası belirlendi

Yapılan görüşmede Osman Aşkın Bak stadyum konusunda gereken desteğin verileceğini açıkladı. Toplantıya Hamza Dağ, Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, KSK Başkanı Mutlu Altuğ, İZVAK Başkanı Ali Erten, Projenin Mimarı Bahadır Kul, KSK Varlık Kurulu üyeleri Seracettin Sakıpağa, Tayfun Yelkenbiçer, Mithat Salepçioğlu ve KSK Ankara temsilcisi Cüneyt Başak katıldı. Gerçekleştirilen toplantıda stat ile ilgili problemlerin çözümü konusunda Bakanlık bürokratları ile yol haritası belirlendi. Toplantıda Şehir Plancıları Odasının onay vermediği noktalar üzerinde projenin mimarı bir sunum yaptı ve bu hususlarda gerekli revizeler yapılması konusunda hemfikir olundu. Ayrıca toplantıda, Bakanlık yetkililerinden projenin bir an önce TOKİ’ye iletilmesi konusunda söz alındı. Hamza Dağ yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Karşıyaka Stadı’nı bir sonraki sezona yetiştirmek istiyoruz ve bu amaçla süreci hızlandırmak için bir takım görüşmelerde bulunduk.” Dağ sözlerine şöyle devam etti: “Önümüzde engel olan konuları tek tek kaldırıyoruz. Hedefimiz, Karşıyaka taraftarının bir an önce kendi semtinde ve kendi stadında maçlarını izleyip takımlarını desteklemesidir. Karşıyaka ve Karşıyakalılara layık olan da budur. Stat projesinde 6500 metrekarelik kapalı alan olacağı ve bunun KSK kulübüne tahsis edileceği ifade edilmiştir. Yeni yapılacak statta çevre hassasiyetleri de ön planda tutulacaktır. Stadın içinde yeşil alanların olacağı ve stadın çatılarında güneş panellerinin yer alacağı öğrenildi.”