Ege Karşıyaka için 'Ufuk'tan güneş doğacak!

Karşıyaka için 'Ufuk'tan güneş doğacak!

16.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Karşıyaka için Ufuktan güneş doğacak

Yeşil kırmızılılar, yeni sezona yeni umutlarla başlamak için deneyimli Teknik Direktör Ufuk İskender’le anlaştı. “Gelecekte elbet bir gün buraya döneceğimi biliyordum” diyen usta çalıştırıcı, “Sevgi ve minnet ile karşılandım. Karşıyaka’nın potansiyeline inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Maddi kriz, eski yabancı oyunculara ödenecek olan borçlar nedeniyle küme düşen, yetenekli kadrosundan birçok oyuncu kaybeden İzmir’in köklü kulübü Karşıyaka, yeni Teknik Direktörü Ufuk İskender’le beraber yükselişe geçmeyi hedefliyor. 16 yıl süren futbol serüveninin ardından teknik adamlık koltuğuna oturan ve 14 yıldır da görevini başarıyla sürdüren Ufuk İskender, İstanbulspor’un altyapısında hocalık hayatına ilk adımı attı. İstanbul B.B. Altyapı, Siirtspor, ve Anadolu Üsküdar’da teknik direktörlük görevlerini üstlenen deneyimli çalıştırıcı son olarak yeşil kırmızılı ekip ile anlaşma sağladı.

‘35 yıl önce planladım’

Karşıyaka futbol takımının başına geçen İskender, hedeflerini ve neler yapacağını anlattı. Karşıyaka’ya gelmeyi 35 yıl önce planladığını belirten deneyimli teknik adam, “Henüz 15 yaşında Karşıyaka sahasına geldiğimde, 50 yaşında burada yaşayacağım demiştim. Allah nasip etti” dedi. Anlaşma imzaladığı ilk günden bu yana Karşıyaka gençleri, futbolseverler ve Karşıyakalılar tarafından sevgi ve minnet ile karşılanan Ufuk İskender, “Karşıyaka’nın potansiyeline inanıyorum. Bana her zaman pozitif enerji verdi ve vermeye devam ediyor” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

‘Önce birlik’

Kaf Kaf’ta öncelikli planı hakkında açıklamalarda bulunan İskender, “Değerli yönetim kurulu üyelerinin istekleri doğrultusunda önce ligde kalmak, ağabeylerle, gençleri bir harman yapıp sınırsal değerlerini artırarak en iyi hedefe ulaşmak istiyoruz. Takım içinde birlik sağlamak istiyoruz” dedi. Takımının genç oyuncu potansiyeline olumlu bakan Ufuk İskender, “Genç oyuncularımızı bir medcezir gibi düşünürsek ruhsal olarak iniş çıkışları uç noktada yaşarlar. Altyapılarda gençlerin eğitiminde ve gelişiminde en büyük olgu sevgidir. Şahsım ve ekibim bu olguyu başararak performanslarını artırmayı ön planda tutacaktır” ifadesini kullandı. Kendisinin asla mazaret üretmediğinin altını çizen çalıştırıcı, “Mazaret üreten insanın kendisi mazarettir” dedi ve köklü Karşıyaka Kulübü için elinden gelenin en iyisini yapacağını vurguladı.

Haberin Devamı

‘Potansiyelimiz var’

Yeşil kırmızılıların ekonomik problemlerinin işine ve takımın başarısına balta vuramayacağını belirten İskender, “Benim ve ekibimin işi ekonomi değil. Benim işim başarı. Başarı olduktan sonra ekonomik olarak zaten ilerleriz. Bizim Karşıyaka’da hedeflediğimiz, önümüzdeki sezonda en iyi sıra neresiyse orasıdır. Hangi şartlar altında olursak olalım en üste oynamamız lazım” dedi. Taraftarlara da seslenen teknik sorumlu, “Taraftarımızın güven olgularını sabırla devam ettirmeleri benim için en büyük destektir. Taraftarımızdan en büyük beklentim bu. Genç bir takım olduğumuzu göz ardı etmemeleri gerekiyor. Yapacaklarımıza inansınlar. Karşıyaka’nın potansiyeline inansınlar” dedi. Bilinçli bir taraftara sahip olduklarını da dile getiren usta çalıştırıcı, “Taraftar, transfer yasağını, hangi futbolcunun ne kadar kapasitesi olduğunu çok iyi biliyor. Bu da benim şansım” ifadelerini kullandı.

‘Eksiğim, en büyük artım’

“Benim hayatımdaki en büyük eksi, yaşamım ve antrenörlüğümdeki en büyük artıdır” diyen İskender, “6 yaşında babası ölmüş bir çocuğum. Baba sevgisi ve şefkati almadım. Bu eksiği çok iyi biliyorum. Bu sebeple oyuncularıma sevgi ve şefkatle davranıyorum. Bu benim artım oluyor. Her şeyde bir hayır vardır. Yönetim bize bir kapı açtı. Başarısızlıkta bedelini hemen öderim, beklemem. Asıl olan Karşıyaka’dır” ifadelerini kullandı.