Ege Karşıyaka kenetlendi

Karşıyaka kenetlendi

06.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

TFF 3. Lig 2. Grup’ta Adıyaman 1954’ü yenerek 5 haftada 11 puan toplayan Karşıyaka, gönülleri fethetti. Taraftarıyla kenetlenen yeşil kırmızılılar, galibiyetin coşkusunu doya doya yaşadı. Sahada futbolu, tribünde desteğiyle yükselen Kaf Kaf’ı usta kalemlerimiz değerlendirdi: Tribündeki kalabalığı, sahada güzel futbolunu özlemişiz. Her ikisini de yürekten kutlarız. Durmak yok, yükselmeye devam...

Karşıyaka kenetlendi

Bülent Buda: 61. dakikada Fatih’in muhteşem koşusuyla net gollük pozisyonu rakibinin ayaklarından kusursuz bir biçimde çektiği eylem, maçın kırılma anıdır. Doğukan’ın gollerine kadar Karşıyaka’nın tek şutu vardı karşı kaleye. Hakan Kuş çok hırslı, istekliydi. Ama enerjisinin fazlasını rakip kale önünden gol bölgelerinden uzaklaşarak harcadı. Oysa onun daha çok hücumun merkezinde, final dokunuşlarına hazır olması beklenir. Doğukan’ın iki altın golü istekli ama etkileyici olmayan bir oyun ile kazandılar. Günün en güzel, görkemli, coşkulu yeri tribünlerdi. Bu tutkuyu, coşkuyu, oyun alanına futbolculara yansıtmak için 90 dakika ve uzatmalarda hiç susmadılar. Takımın arkasında durdular. İtici güç oldular. Tribünlere istekle koşan, orayı dolduran, desteğini esirgemeyen tüm taraftarları kutlarız. Bu galibiyeti, 3 puanı en çok onlar hak etti.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Karşıyaka, olağanüstü destek veren seyircisinin pozitif etkisiyle ikinci yarıda 1-0 mağlup durumdan iki gol atıp 3 puanı aldı. Karşıyaka’nın oyun açısından teknik analizini yapacak olursak... Defansı yine dengeli oynadı, Cenk ve Metin daima doğru bölgede oldular. Hatta Cenk ilk yarıda yaptığı koşuyla gol pozisyonunu da değerlendiremedi. Karşıyaka, savunma güvenliğini elden hiç bırakmadı. Orta alanda fizik güçleri yüksek. Mustafa Değirmenci, Fatih ve Arif savunma özellikleriyle öne geçen oyuncular. Pres gücüyle merkezi de iyi savundular. İki genç Görkem ve Harun ofansif açıdan olumlu etkiyi yaratamadılar. İkinci yarıda Mesut Hoca doğru bir tercihle hızlı, tek vuruşlarda usta Doğukan’ı ve oyun zekâsıyla öne çıkan Battal’ı oyuna alarak takımını güçlendirdi. Sonrasında Karşıyaka hücuma hızlı geçiş oyunları yaptı. Kanat bekleri oyunu genişletti. Takım halinde dinamik bir oyunu benimsedi. Mağlup durumdayken bile oyundan hiç kopmadılar. Önce beraberlik golünü ardından 90+2’de yine Doğukan’ın attığı golle çok önemli galibiyet aldılar. Kısacası, Karşıyaka ikinci yarıda bildiğimiz coşkulu, hırslı kimliğini sahaya yansıtınca tribünleri dolduran taraftarının da desteği arttı. Sonucunda adeta destan yazdılar. Mübalağa olmasın, ama takımın bu gücü seyircisinin sahiplenme duygusuyla birleşince gözlerini de yukarılara diktiler. Bence hakları da.

Haberin Devamı

Karşıyaka kenetlendi

Mehmet Demirtaş: Gerçekten özlemişiz Karşıyaka’yı. O ruhu, taraftarı ve kazanma isteğini sahaya yansıtan mücadeleci futbolu... Sezon başından bu yana zorlukları yaşamamış, sorunları görmemiş, aksilikleri tatmamış gibiler. Gayet dinç, diri ve kendilerinden emin. Bu durum doğal olarak başarıyı da beraberinde getiriyor. Karşıyaka kesinlikle taraftarıyla güzel. Yeşil kırmızı renkler adına saha içinde ve saha dışında hiçbir desteği esirgemiyorlar. Yeni Ordu deplasmanı ile kendilerine gelip son olarak da Adıyaman karşısında güzel bir galibiyet aldılar. Gençleri, camiayı ve vefalı taraftarı kutluyorum.

O SENE BU SENE OLSUN ARTIK

Bülent Buda: Sıkıntılı zamanlar, kolay kaybedip zor kazanıyorlar. Bireysel yetenekler bu süreci kurtarıyor. İlk yarının bitimine az kaldı. Bu aşamada zirveden kopmamak önemli. Deneyimli oldukları süreçten geçiyorlar. Takımın iyi, etkileyici oynamadığı rakiplerini de öyle fazla ürkütmediği gözleniyor. Sözgelimi, son maç Bandırma. Ligin dibinde çıkış arayan bir takım. Çıkıyorsunuz geriye düşüyorsunuz. Penaltı kurtarıcı oluyor. Öne geçiyorsunuz ama futbol doyurucu değil. Bu da rakipleri iştahlandırıyor. Sakat, cezalıların yoğunluğu bir gerekçe olabilir. Değişmesi, dönüşmesi gereken sorunlar mı var? Varsa farkında olup çözüm yollarını bulmak gerekiyor. Kötümser bir yorum oldu. Oysa takım hala üst sırada. Geçtiğimiz sezonlarda da öyleydi. Uyarmak istedim.

Haberin Devamı

Karşıyaka kenetlendi

Fatih Tanfer: Maalesef Menemenspor’da alışkanlık oldu. Önce mağlup duruma düşüyorsun, sonra öne geçmek için inanılmaz efor sarf ediyorsun. Yine ceza sahası dışından yenilen bir gol. Veli’nin mutlak önlediği bir gol pozisyonu. Sonrası performansı her geçen gün artan Taşkın’ın önce penaltı golü, sonra da jeneriklik frikik golü. Ardından gelen galibiyet. Bu maçı kazanmasının en büyük sebebi de mağlup duruma düştükten sonra hızlı ve doğru bir biçimde rakip alanda oynamasıydı.Menemenspor iki gol atıyor, gollerin ikisi de duran toptan. Menemenspor’u futbol adına izlemek çok heyecanlı ve keyif veriyor. Bandırmaspor kalecisi Ahmet’in yaptığı şahane kurtarışları görmemek de mümkün değil. İlk yarının bitimine son 2 hafta kaldı. Bu hafta Urfa deplasmanı, sonra Konya Anadolu Selçuklu ile evinde. Zor bir süreç. Asla puan farkı açılmamalı. Yıllardır son kaybedilen şampiyonluk artık riske atılmamalı.

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Menemen Belediyespor, geri düşmeden maç kazanamıyor gibi oldu. Öyle ya da böyle, Menemen’in galibiyetini özlemişiz. Kendileri sezon başından bu yana tek tip görüş ile ilerliyorlar: galibiyet. Takım bir şekilde bir yolunu bulup başarıyı elde etmek için elinden geleni yapıyor. Keyif veren futbolunu hatırlayıp sahaya koydukları zaman da deymeyin izleyenlerin keyfine. Taşkın’a da ayrı bir parantez açmak lazım. Gerçekten üst düzey bir performans sergiliyorlar. Bu durum böyle devam etmeli. İlk yarının bitimine kadar puan kaybı yaşamamalılar.

Haberin Devamı

Manisa BSB gümbür gümbür

Bülent Buda: Gümbür gümbür, takır takır ben de varım efendiler, beyler diyorlar! Kentine, Manisa’ya mesajı gönderiyor. Gelin geçin arkama ben Manisa’yım yabancınız değilim. Gelin birlikte zirvenin, başarının tadını çıkaralım. Deplasmanda net skor, 3 puan. Yemeden atıyorlar. Müthiş bir devamlılık. İyi takım olma duygusu. İstek ve de beceriyle, üretkenlik. Levent Hoca, futbolcularıyla Manisa’da yeni bir tarih yazıyor. Bu gelişmenin Manisa halkını da uyarayacağını ummak isterim.

Karşıyaka kenetlendi

Fatih Tanfer: Manisa Büyükşehir deplasmanda son haftaların formda takımı Fethiyespor’u yenerek şampiyonluk yarışında ben de varım dedi. Eğer hedefe varmak istiyorsan, puan kaybın en az düzeyde olacak ve en önemlisi de böylesi seri galibiyetler kaçınılmaz olacak. Bu maçta akılcı ve sabırlı oynadı, pas yaptı ve 3 puanı aldı. Bu hafta rakip Kahramanmaraş hiç de hafife alınacak takım değil. Oynadığı futbolla bulunduğu yer örtüşmüyor.

Karşıyaka kenetlendi
Gücünün farkına var Tire

Bülent Buda: Lideri devirip, hem taraftara armağan hem de bu ligde ben de varım durumuna geçiş umuyorduk. Yenik durumdan geriden gelip tek puanı son dakikalarda kurtardılar. Bu aşamada önemli, değerli olan ilk yarının bitiminde üst sıralardaki konumunu korumaktır. Deplasmanların hepsi zordur. Batman’dan puansız dönmemek önemlidir. Bence takımın gücü buna elveriyor.

Fatih Tanfer: Tirespor lig lideri Hekimoğlu, Trabzon karşısında 3 puan için çıktığı maçta son dakikada attığı golle ancak 1 puan alabildi. Alıştık artık... Kendisi adına kırılma noktası olan maçlarda galibiyet alamamak, Tire’nin problemi oldu. Lider karşısında 1-0 mağlupsun ve Furkan oyundan atılıyor geride kalan süreyi 10 kişi oynuyorsun. Ona rağmen büyük yetenek olduğuna inandığım Sergen 78. dakikada oyuna giriyor 88. dakikada beraberlik golünü atıyor. Tire halkı, Tayfur ve Mutlu Başkan’ın emekleri boşa çıkmamalı diye düşünüyorum. Ancak istenilen sonuçlardın alınamamasının nedenlerini de onların tespit edeceğine inanıyorum.

Mehmet Demirtaş: Tire, gerçek anlamda lige nasıl başladıysa öyle devam ediyor. Ligin en iddialı ismi ve lideri Hekimoğlu’na karşı 1 puan almak ciddi anlamda zordu. Buna rağmen Tire, kendi potansiyelini ortaya koyup saha içinde doğru olanı yaptı. Geriye dönük baktığımız zamanda son 3 haftada 7 puan topladılar. Hâlâ çok iddialılar, çok etkililer. Bu yolun sonu ışıklı. Buna inanıyoruz.

Karşıyaka kenetlendi

Dirençli Buca

Bülent Buda: Futbolcular için büyük yorgunluk olacak biliyorum. Hem zihinsel hem fiziksel ayakta kalmak, direnmek. Bu genç yaşta, gençliğinin enerjisi ile bu yarışı sürdürmek. Gölcük kolay değildi. Dış sahadan bir puanla dönüyorlar. Her zaman yineliyorum. Özellikle Buca’da iç sahada oynayacağı maçlardan çıkaracağı 3 puanlar ile soluklanabilir, takımı bu sonuçlar ayakta tutar, moral aşılar, özgüven gelişir. Zorlu bir yolculuk sürüyor. Ne diyorduk. Asla vazgeçmek yok.

Fatih Tanfer: Bucaspor zorlu rakibi Gölcükspor karşısında 66. dakikada yeteneklerine inandığım Saruhan’ın golüyle 1-0 öne geçiyor. Ama 76. dakikada yediği golle beraberlikle İzmir’e dönüyor. Puan 14 sıra 17, 10. 1461 Trabzon ile arada 5 puan fark var. Müthiş bir yarış. Gençler, inanılmaz bir baskı altındalar. Ancak yönetimin doğru hamleleri, seyircisinin Gölcük’te olduğu gibi büyük desteğiyle bu zor günlerin aşılacağına inanıyorum. Çok zor günler ve heyecanın en üst seviyede olduğu bir grup. Gençler kolay gelsin.

Mehmet Demirtaş: Bucaspor, Gölcük’te zorlu bir maça çıktı. Her açıdan zorlu. Karşılarındaki takım güçlü zemin de ağır. Böyle bir ortamda öne geçmişken maçı vermek ne yazık ki üzücü oldu. Ümidinizi yitirmeyin. Sizler istediğiniz zaman neleri yapabildiğinizi iyi biliyorsunuz. Bizler sizlere güveniyoruz. Sizler de içinizde olan aşkı ve yeteneğin farkına varın. Çalışmaya devam edip her anlamda kazanabilmek için oynayın.

Eski hallerinden ESER YOK ŞİMDİ!

Bülent Buda: Bu gidiş öyle gösteriyor ki, şimdiki halimle kendimden güçlü takımlarla baş edemem. Daha güçlü bir takım olmalıyım ki, üst sıralara tırmanayım. Salt Samsun yenilgisi çok şeyi anlatıyor. Uşak yöneticilerine, futbolsevere uyarısını gönderiyor. Tribünlerin coşkusu ile eşit bir takım oluşumu alanda olmalı. Varolan kadro bu isteği yaşama geçiremiyor belli.

Karşıyaka kenetlendi

Fatih Tanfer: İki hafta evvelki yazımızda Uşakspor’un hiç olmazsa Play Off yarışı içerisinde olabilmesi için evinde oynayacağı iki güçlü takım Samsun ve ligin son haftasındaki Sarıyer maçlarının öneminden bahsetmiştik. Bu hafta Samsunspor’a evinde 2-1 mağlup oldu. 22 puanla 8. sıraya geriledi. Önemli gelişmede Hakan Hoca ile yollar ayrıldı. Umarım, hayırlı olur. Kadro yapısı ve seyircinin müthiş desteği ile hiç olmazsa Play Off yarışından asla vazgeçmemelidir. Bu hatfaki rakip 4. sıradaki Keçiörengücü. Uşakspor adına zor fikstrü ve zor haftalar.

Mehmet Demirtaş: Sezon başında harikalar yaratan Uşak’a ne oldu? Son 4 haftadır sahada yoklar. Sanki sezon başındaki takım gitti, yerine başka bir kadro geldi. Bir an önce kendilerine gelmeliler. Toparlanmalılar. Ligde olduklarını ve kötü gittiklerini anlamalılar. Güzel seyircisine ve yetenekli oyuncularına yazık etmemeliler.