Ege Karşıyaka’ya bir kültür merkezi daha

Karşıyaka’ya bir kültür merkezi daha

06.10.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir Karşıyaka Belediyesi, ilçeye bir kültür merkezi daha kazandırıyor. Cumhuriyet Mahallesi’nde yapımı devam eden Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nin, yüzde 97 oranında tamamlandığı, yılbaşına kadar hizmete açılacağı bildirildi.

Karşıyaka’ya bir kültür merkezi daha

Her semte kültür merkezi kurmayı hedeflediklerini belirten Başkan Cevat Durak, “Karşıyaka’da yaşayan tüm hemşerilerimiz, semtlerine gelen hizmetlerden yararlanacak. Vatandaşlarımız; tiyatroyu, konserleri izlemek için kent merkezine gitmek zorunda kalmayacak” dedi.
Üç katlı kültür merkezi çok amaçlı olarak kullanılacak. ‘Eğitimde fırsat eşitliği’ kampanyası çerçevesinde yoksul ailelerin çocuklarına ücretsiz kreş hizmeti verilecek. Engelliler için rehabilitasyon merkezi, konser ve tiyatro için çok amaçlı salon, kütüphane, çocuklar ve kadınlar için kurs salonları olacak. Belediye, son 4 yılda; Bayraklı’da Aydın Güven Gürkan, Zübeyde Hanım Mahallesi’nde İsmail Cem, Nafiz Gürman Mahallesi’nde İhsan Alyanak kültür merkezlerini açtı. Ayrıca Postacılar Kültür Merkezi de yenilendi.