Ege Karşıyaka’ya kimse dalaveracı diyemez

Karşıyaka’ya kimse dalaveracı diyemez

20.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

KSK Başkanı Hüseyin Çalışkan stat yapımı için bağışlanan araziye gelen eleştirilere yanıt verdiği toplantıda, kulübü kullandırtmadığını iddia etti

Karşıyaka’ya kimse dalaveracı diyemez

Karşıyaka Spor Kulübü (KSK) Başkanı Hüseyin Çalışkan, işadamı Ali İhsan Kaya’nın 24 dönümlük konut imarı karşılığında, 56 dönüm araziyi stat yapımı için kulübe bağışlamasıyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, meslek odaları ve basın mensuplarından gelen eleştirilere yanıt verdi. Stat tartışması sonunda Örnekköy stadını kazandıklarını açıklayan Çalışkan, “KSK’ye kimse alaveracı, dalaveracı ve rantçı diyemez, dedirtmeyiz. Öneri projeyi reddetmek için abuk sabuk gerekçeler öne sürmesinler” dedi.

“Beklenmedik tepki aldık”
Çalışkan, Karşıyaka Belediyesi Nikah Dairesi Salonu’nda KSK yöneticileri ve divan kurulu üyelerinin de katıldığı bir basın toplantısı düzenledi. İki hafta önce düzenledikleri toplantıyla kamuoyunda tartışılması için açıkladıkları KSK Stadı projesi, buna olanak tanıyan bağış ve imar plan değişikliğiyle ilgili beklemedikleri tepkiler aldıklarını söyledi. Adeta kapalı kapılar ardından konuşmamakla suçlandıklarını belirten Çalışkan, bu süreçten haberi olmadığını söyleyen herkesin bilgisi olduğunu, gerekirse kanıtlayabileceklerini anlattı.
Karşıyaka Spor Kulübü’nü bu süreçte rantçılığın bir parçası, alavera, dalaveracı gibi gösteren demeçler verildiğine dikkat çeken Hüseyin Çalışkan, rant iddialarının doğru olmadığını savundu.


Rant iddiası doğru değil


Çalışkan, rant sağlamak için kulubü kullandırdığı iddiasını da yaptığı bir hesapla yalanlamaya çalıştı. Çalışkan, istenen imara göre arsa sahibinin daire satışından en fazla 60 milyon lira kazanacağını, 10 milyonu kulübe bağışlayacağını, 6 milyon lira vergi ödeyeceğini, 36 milyon kazanırken, değeri 49 milyon lira olan kısmı belediyeye bırakacağını savundu.