Ege Karşıyakalı çocuklar sağlıklı ve çok mutlu

Karşıyakalı çocuklar sağlıklı ve çok mutlu

31.01.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Üç yıldır süren “Karşıyaka95 Projesi” ile yeni bebek sahibi olan 800 aileye ulaşan Karşıyaka Belediyesi, bilinçlendirme çalışmalarıyla sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı koyuyor.

Karşıyakalı çocuklar sağlıklı ve çok mutlu

Karşıyaka Belediyesi, yaklaşık 3 yıl önce hayata geçirdiği “Karşıyaka95 Projesi” aracılığıyla, yeni bebek sahibi olan ailelerin sağlıklı nesiller yetiştirilmesi konusunda farkındalık kazanmalarına destek veriyor. ‘Ev Ziyareti Temelli Aile Rehberliği’ ve ‘Merkez Temelli Aile Rehberliği’ olmak üzere, iki ayrı aşamada uygulanan proje ile bugüne kadar 800 aileye hizmet verildi. Ayrıca proje kapsamında 1149 aileye Hoş Geldin Bebek Paketi ulaştırıldı.

Haberin Devamı

Karşıyaka95 Projesi’ne büyük önem verdiklerini vurgulayan Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “İzmir’de bir ilk olarak yaşama geçirdiğimiz bu proje, bizim en değerli sosyal uygulamalarımızdan bir tanesidir. Uzman ekibimiz tarafından başarıyla yürütülen bu çalışmayla, daha nice aile ve çocuğun yaşamına dokunabilmek için çalışmaya edeceğiz” dedi.

Sorunlara çözüm

UNICEF’e göre hamilelikten ilk üç yaşa kadar olan dönemin gelişim açısından kritik olduğunu ve beyin gelişiminin yüzde 80’inin bu süreçte gerçekleştiğini belirten Karşıyaka Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Ela Hızlı da, “İstanbul’dan sonra İzmir’de ilk kez Karşıyaka Belediyesi tarafından yaşama geçirilen projemizi Ocak 2020 tarihinden bu yana başarıyla uygulamaya devam ediyoruz. Söz konusu dönemde çocukların güvenli, emniyetli ve sevgi dolu bir ortama ihtiyacı var. Aileleri bu konuda bilinçlendiriyoruz.‘Ev Ziyareti Temelli Aile Rehberliği’nden 0-12 aylık bebek sahibi olan ‘Merkez Temelli Aile Rehberliği’nden ise 13-36 ay aralığındaki çocuklar ve aileleri yararlanabiliyor. Ayrıca müdürlüğümüz tarafından annelere, lohusa sendromu ve kardeş kıskançlığı konuları başta olmak üzere birçok farklı konuda psikolojik destek hizmeti de veriliyor.  Ayrıca, Emzirme Destek Hattı (0531 371 72 35) ya da yüz yüze görüşmelerle de ailelere emzirme danışmanlığı hizmeti sunuyor, baba farkındalık atölyeleri düzenliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Karşıyakalı çocuklar sağlıklı ve çok mutlu

Geleceğin yıldızları turnuvada buluştu

Karşıyaka Belediyesi tarafından Hasan Türker Futbol Sahası’nda ikincisi düzenlenen “Winter Cup Karşıyaka U10 Futbol Turnuvası” büyük heyecana sahne oldu. Altay, Altınordu, Balıkesirspor, Beşiktaş, Beylerbeyi, Bucaspor, Bursaspor, Göztepe, Karşıyaka Spor Kulübü ve Manisa Futbol Kulübü’nün katıldığı turnuvada geleceğin yıldızları sahaya çıktı. Kıyasıya mücadele eden takımlardan Beşiktaş şampiyonluğa uzanırken, ikinci Altınordu, üçüncü de Altay oldu. Ersoy Ceylan Fair Play Ödülü ise Karşıyaka Spor Kulübü’ne verildi.

Winter Cup’a ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Karşıyaka bildiğiniz gibi bir spor kenti; bağrından bugüne kadar binlerce çok değerli sporcu yetiştirmiş bir kent. Bu kimliğiyle beraber bu tür turnuvalara ev sahipliği yapması hepimize çok yakışıyor. Bu unutulmaz finalden sonra üçüncüsünü şimdiden heyecanla ve dört gözle bekliyoruz. Geleceğin yıldız sporcularını hep beraber alkışlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Yeteneği bulun destekleyelim’

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, amatör spor kulübü temsilcileri ile bir araya geldi. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği buluşmada, amatör kulüplerin sorunları konuşuldu ve sporda altyapının güçlendirilmesi için görüş alışverişinde bulunuldu.

Karşıyakalı çocuklar sağlıklı ve çok mutlu

‘Spor kenti Karşıyaka’

Karşıyaka’nın spor kenti olduğunu ve bu alanda fark yaratmak istediklerini dile getiren Tugay, “Tesisler açmaya, mevcutları bakımlı halde tutmaya, spor faaliyetleri düzenlemeye çalışıyoruz.  Kurduğumuz Sportif Yetenek Ölçüm Merkezi ile çocukların hangi dalda başarılı olabileceğine dair değerlendirmeler yapıyoruz. Yetenekli insanları bulacağız. İmkansızlığı olan çocuklara ekstra destekler sağlayacağız. Sizde bu motivasyonu gördükçe biz de her zaman desteğimizi sürdürürüz. Yaptığınız emek ve fedakarlık işi. Sporun ve sporcunun yanında olmak için elimden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğim” diye konuştu. Karşıyaka Amatör Kulüpler Birliği Başkanı Metin Acaroğlu da, “Bir ihtiyacımızı ilettiğimizde hemen çözüm bulmaya çalışıyorlar. En son Hasan Türker Sahası yenilendi. İyi ki varsınız, iyi ki bizim yanımızdasınız” dedi.