Ege Kasap üzgün manav mutlu

Kasap üzgün manav mutlu

30.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Kasap üzgün manav mutlu

Artan fiyatlar nedeniyle patates-soğan yerine, yakın rakamlara satılan eti tercih eden vatandaş, havaların ısınmasıyla birlikte tezgahlarda uygun rakama satılan sebzeye dönüş yaptı, “Oh, dünya varmış” dedi.

Haberin Devamı

İzmir’in tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndaki manav ve kasaplar, kentteki gıda sektörünün nabzını tutuyor. Çarşı esnafı, yaz mevsiminin gelmesiyle vatandaşın fiyatı düşen sebzeye yöneldiğini, etin ise listede alt sıralara düştüğünü dile getirdi.

Tarihi çarşıdaki et satıcılarından İbrahim Varhan, satışların ramazan ayında da yükselmediğini dile getirdi. Et fiyatlarının geçen aya göre kilo başına 6-7 lira daha ucuz olduğunu söyleyen Varhan, “Sebze fiyatlarının yüksek olduğu dönemde insanlar et alıyordu. 1 kilo alan artık yarım kilo alıyor. Bu yıl en kötü dönemi yaşıyoruz” dedi.

Beyaz ette fiyat arttı

Beyaz etin fiyatında zorunlu bir artış olduğunu anlatan tavuk satıcısı Ramazan Bedir ise, “Tavukta zorunlu bir fiyat artışı oldu. Kilosu 1 lira yükseldi. İnsanların tüketimine baktığımızda ise 3 kilo alan bir aile artık 2 kilo tavuk alıyor. En pahalısı kemiksiz tava ızgara 25 lira.” diye konuştu.

Haberin Devamı

Mesleği aşçılık olan ve alışverişi Kemeraltı’ndan yapan Ercan Aydın da, her gün en az 3-4 kilo et aldığını belirtti, “Uzun süredir sebze yemeği yapmakla etli bir yemek yapmak neredeyse aynı fiyata geliyordu. Malzeme girdisi çok yüksek, bu durum restoran sektörünü olumsuz etkiliyor” dedi.

Biber 5-10 liralara düştü

Sebze fiyatlarıyla ilgili bilgi veren esnaf Eyüp Arasan da özellikle birkaç ay öncesine kadar cep yakan biber ve soğanda, fiyatların önemli ölçüde düştüğünü söyledi. Şimdi tezgahlarda 10 liraya acı biber, 5 liraya tatlı biber olduğunu belirten Arasan, “Fiyatlar yüksekken de müşterilerimiz alıyordu ama daha az alıyordu. Soğan bir dönem 10 lirayı görmüştü. Patlıcan 12 liradan 7 liraya düştü. Kabak fiyatları 5 lira civarında seyrederken taze baklanın kilosu 7 lira, taze fasulye 10 lira, karnabaharın tanesini ise 5 liradan satıyoruz. Domatesin kilosunu ise 3.5 liradan başlıyor Satışlardan memnunuz” dedi.