Ege ‘Kaybedeni yok’

‘Kaybedeni yok’

15.11.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZTAŞIT araçları Menemen’de de hizmete girdi. Başkan Tunç Soyer, “Bu projenin kazananı çok. Daha da büyümeli” dedi.

‘Kaybedeni yok’

Çevre ilçelerin toplu ulaşım ağına entegre edilmesi amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilk kez Seferihisar’da hayata geçirdiği İZTAŞIT projesi, Kiraz’ın ardından Menemen’de de başladı. ESHOT denetimli İZTAŞIT araçları törenle hizmete alındı. “Gittiğin Kadar Öde”, “A” ve “B” tarifeleri uygulanacak İZTAŞIT araçlarının İzmir’e, Menemen’e çağ atlatan bir proje olduğunu ifade eden Başkan Tunç Soyer, “Toplu ulaşımda tüm Türkiye’ye örnek olmasını dilediğimiz bir proje. Çünkü kazananı çok. Büyükşehir Belediyesi kazanıyor. Menemen esnafı kazanıyor. Toplu ulaşımdan faydalanan vatandaşımız kazanıyor. Kaybedeni olmayan bir proje. O nedenle büyümesi, daha çok gelişmesi lazım” dedi. İzmir’in her yerinde rahat ve engelsiz bir toplu ulaşım ağı kurmakta kararlı olduklarını vurgulayan Soyer, “İZTAŞIT, tarımda ve kentsel dönüşümde uyguladığımız kooperatifçilik modelinin toplu ulaşıma uyarlanmasıdır. Bu projenin çok yalın bir anlamı var, o da birlikten kuvvet doğar. İZTAŞIT’la çevre ilçelerde ayrı ayrı toplu taşıma yapan minibüsçü esnafımız omuz omuza veriyor ve kooperatif çatısı altında buluşuyor. Uzun yıllardır ayrı olan esnafın birleşmiş olmasından dolayı da teşekkür ediyorum” diye konuştu. Menemen Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hilmi Kurtoğlu da, akaryakıtta artan fiyatlar göz önüne alındığında bu projenin önemine dikkat çekti, “Başkanımız bize sahip çıktı” ifadesini kullandı. İZTAŞIT otobüslerinin devreye girmesiyle Menemen’de toplu ulaşımda nakit ödeme dönemi sona erdi ve İzmirim Kart ile seyahat edilmeye başlandı. 60 ve 65 yaş grubu, engelliler, öğrenciler, öğretmenler ile emniyet/güvenlik sınıfı kamu personeli, şehir içi toplu ulaşım araçlarından ücretsiz ve indirimli yararlanabilecek.

Haberin Devamı

3 kilometre kısaldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ordu Bulvarı’ndan Anadolu Caddesi’ne bağlantı sağlayacak yolu hizmete aldı. 13 milyon liralık yatırımla Karşıyaka-Çiğli trafiği rahatladı. Araç sürücüleri hem zamandan hem de yakıttan tasarruf etti. Karşıyaka’dan Anadolu Caddesi’ne bağlantı sağlayan yeni arterle ulaşımın 3 kilometre kısaldığını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Hamdi Ziya Aydın, “Özellikle Çiğli istikametine gidişlerde alternatif bir yol oluşturarak yurttaşlarımızın ilçeye daha kolay bir şekilde ulaşımını sağlamış olduk. Çiğli yönünden gelen vatandaşlar da Ordu Bulvarı’na girerek Karşıyaka bölgesine rahat bir ulaşım sağlayacak” diye konuştu.  

Taşkınları önleyecek

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, aşırı yağışlarda yaşanabilecek taşkınları önlemek için başlattığı altyapı çalışmalarını Karşıyaka’da sürdürüyor. “Karşıyaka Çarşı Yenileme Projesi” kapsamında yağmur suyu ve atık su hatları ayrıştırılıyor. Yağmur sularının hiç kirlenmeden Körfez’e, atık suların da kendi kapalı sistemi içinde doğrudan arıtma tesisine ulaşması sağlanacak. Projenin 2 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.