Ege Kayyum atansın

Kayyum atansın

11.04.2018 - 01:04 | Son Güncellenme:

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta kümede kalma savaşında olan Kaf Kaf’da, yönetimin disiplin kuruluna sevk ettiği bu sezon 1.5 yıl başkanlık yapan Mutlu Altuğ, kulübü mahkemeye verip yönetime kayyum atanmasını talep etti.

Kayyum atansın

Karşıyaka Spor Kulübü eski başkanı Mutlu Altuğ, kulübü mahkemeye verip yönetime ise kayyum atanmasını istedi. 20 Ocak’ta Turgay Büyükkarcı’nın başkanlığa seçildiği olağanüstü genel kurulunun da iptalini istedi.

Haberin Devamı

Mutlu’dan hamle geldi

Yeni yönetimin, dönemindeki usulsüzlük iddialarıyla ilgili geçen ay savunma isteyip ardından disiplin kuruluna sevkettiği Altuğ, karşı hamle yaptı. Altuğ, kendisinden savunma istenip disipline verildikten sonra Karşıyaka Spor Kulübü Derneği aleyhine Karşıyaka Asliye Hukuk Mahkemesi’ne 5 Nisan’da dava açarak 20 Ocak’taki genel kurul kararlarının iptalini istedi.

‘Sahtekarlık yapıldı’

Eski başkan, davasına gerekçe olarak kulüp tüzüğü gereği genel kurulların 2 güne yayılması gerekliliğine rağmen yönetim seçiminin verilen önergeyle 21 Ocak yerine 20 Ocak’ta yapılmasını gösterdi. Davasında tarih sahtekarlığı yapıldığını da iddia eden Altuğ, Genel kurul kararları ile seçimin yok hükmünde olduğunu iddia etti. Mutlu Altuğ, mahkemeden verilecek kararın kesinleşme anına kadar kongreyle ilgili ihtiyati tedbir kararı verilmesini, kulüp yönetimine mahkeme tarafından kayyum atanmasını istedi. Karşıyaka Asliye Hukuk Mahkemesi, Karşıyaka yönetimine Mutlu Altuğ’un talebi üzerine görevden el çektirip yerine kayyum atarsa kulüpte 20 Ocak’tan bu yana 3 aydır verilen bütün kararlar ve yapılan işlemler geçersiz olacak. Kulüp, futbol ve basketbolda sezonun en kritik dönemi ile şirketleşme görüşmelerinde yönetimsiz kalacak. Karşıyaka yönetimi, şirketleşme sürecinde Folkart Yapı ve Yaşar Holding’le görüşmelerini sürdürüyordu. Basketbol takımına Yaşar’ın desteğiyle ödeme yapan yönetim, Folkart’ın katkısıyla 3 eski yabancı futbolcuya ödeme yapıp futbol takımını 18 puan silme cezasından kurtarmıştı.

Haberin Devamı

Altuğ’da öyle seçildi

Karşıyaka’yı 20 Ocak’ta düzenlenen kongrenin iptali için mahkemeye veren Eski Başkan Mutlu Altuğ, geçen yıl kendisi de tüzükteki maddenin aksine aynı gün içinde seçildi. O dönem Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda 20 Mayıs 2017 Cumartesi günü yapılan kongreye 3 binin üzerinde kulüp üyesinden 103’ü katıldı. Tek aday olması ve katılımın azlığı nedeniyle tüzük gereği 21 Mayıs Pazar günü yapılması gereken yönetim seçimi cumartesi gününe alındı.