Ege Kemalpaşa’da sıkıntı yönetim değiştirtti

Kemalpaşa’da sıkıntı yönetim değiştirtti

26.12.2010 - 00:07 | Son Güncellenme:

Yaşanan problemler Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde sonunda yönetim değişikliğine yol açtı. Pınar Yurdun’dan görevi devralan Porsuk sorunları aşmak için harekete geçti

Kemalpaşa’da sıkıntı yönetim değiştirtti

Tüzel kişiliğine yönelik açılan davalardan kaynaklı zor günler yaşayan Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’ninde (KOSBİ) Yönetim Kurulu Başkanlığı el değiştirdi. Başkanlığa seçilen Kamil Porsuk, daha önceki dönemde Tire OSB’de yaptığı başkanlık tecrübesini bölgeye taşımak düğmeye bastı.
Açılan davalar nedeniyle tüzel kişiliği 4 kez iptal edilen KOSBİ’nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı ve Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Üyesi kamil Porsuk, bölge sorunlarını çözmek ve bütün sanayicileri kucaklamak için direksiyona geçti.

OSB deneyimi avantaj
Dava konusu olan yerlerin dışında kalan 420 hektarlık alan için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na başvuru yapılarak 5’nci tüzel kişiliğini de kazanan KOSBİ’nin Başkanı Porsuk, öncelikli hedeflerinin sanayicinin doğalgaz, elektrik ve altyapı hizmetlerinden mağdur olmaması için çalışma yürütmek olduğunu söyledi.
Daha önce Tire Organize Sanayi Bölgesi’ndeki başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, geçen ayki EBSO Meclis Toplantısı’nda müteşebbis heyet üyesi olarak oy birliği ile seçildiğini hatırlattı. Bölgenin her şeyden önce tüzel kişilik sorunu olduğuna da dikkat çeken Porsuk, “Sanayi Bakanlığı’na başvurumuzu yaptık. Kısa süre içinde 420 hektarlık dava konusu olacak hiçbir sorunu olmayan bölge için tüzel kişiliğimizi alacağız.” diye konuştu. Porsuk, ilk etapta 4 milyon dolarlık yatırımla kurulan arıtma tesisinin de deneme faaliyetlerine başladığını, söyledi

Haberin Devamı


KOSBİ yönetiminde kimler var?
Kamil Porsuk
Erol Diren
Rıdvan Karakayalı
Hüseyin Eren
Halit Salaçin

KOSBİ’nin Müteşebbis Heyet Üyeleri
Günhan Sarıkaya
Kamil Porsuk
Sırrı Aydoğan
Rıdvan Karakayalı
Metin Burak
Serdar Bulut
Mustafa Karagülle
Halit Salaçin
Davut Yanık
Mehmet Güran
Yakup Özdanon
Erol Diren
Pınar Yurdun
Hüseyin Eren
Özden Tüjümet


‘Marka Kent’ için güçler birleşti
Ege-Koop, İzmir’i marka kent haline getirmek amacıyla, aralarında yerli ve yabancı uzmanların da yer aldığı “Marka Kent İzmir” başlıklı uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Marka Şehir konulu etkinlik için kurumlara çağrıda bulunan Ege-Koop Danışma Kurulu’na ilk destek, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ile İzmir Ticaret Borsası ve Vadeli Opsiyon Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli’den geldi. Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir’in marka değerinin yükseltilmesi, için gerekenlerin tartışılabileceği bir toplantının başlangıç olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

Demirtaş “Destekleriz”
İzmir Ticaret Odası olarak son dört yıldan bu yana İzmir’i marka kent yapmak için çalışma yaptıklarını söyleyen İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, “Marka değeri, gelecek değeridir. Bu nedenle, sosyal sorumluluk projeleri açısından öncü bir kurum olan Ege- Koop tarafından ‘Marka Kent’ konusunda yapılacak çalışmalara da destek oluruz. Her türlü çalışmada bilgi ve projelerimizi paylaşmaya açığız” diye konuştu.