Ege “Kemalpaşa’dan bir karış bile toprak vermeyiz”

“Kemalpaşa’dan bir karış bile toprak vermeyiz”

20.01.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi ’nin (KOSBİ), sınırlarını genişletme amacıyla kamulaştırma yapmak istemesi nedeniyle zor durumda kalan, evlerine-arsalarına şerh konulan Kemalpaşalı köylülerin açtıkları tüzel kişiliğin iptali davasının dördüncüsü dün gerçekleşti.

“Kemalpaşa’dan bir karış bile toprak vermeyiz”

Bundan önceki üç davanın kazanıldığını belirten köylülerin avukatı Serkan Şahin, “Sanayi Bakanlığı’na 300 dava açtık, hepsini kazandık. Bunu da kazanacağız. 15 gün sonra karar belli olacak, aksi bir karar olursa, yine dava açarız” dedi. KOSBİ’nin 5 bin 800 dönüm alanda yer alan Ansızca ve Yenmiş Köyü vatandaşları ise ne olursa olsun topraklarını vermemekte kararlı.
Mustafa Bayraktar (Ansızca Köyü Muhtar Azası): KOSBİ rant amaçlı bizim toplu arazilerimizi kamulaştırmak istiyor. Bunlar hiç adaletli değiller.
Halil İbrahim Savran (Yenmiş Köyü): Zor kullanarak 500 senelik zeytin ağaçlarımı köklediler, kirazlarım yok oldu. Zorlamayla sindirmeye çalışıyorlar.
Hüseyin Doğan (Ansızca Köyü Muhtarı): Kamulaştırılan alan sadece köylülerin olduğu yer. Bize ne verirlerse versinler tapulu alanımızı satmayacağız.
Hüseyin Özcan (Yenmiş Köyü Eski Muhtarı): KOSBİ’nin amacı arazilerimizi üç kuruşa alıp 30 kuruşa satmaktır. Adalete güveniyoruz.
Bülent Dedegil (Ansızca Köyü): KOSBİ TEDAŞ’la anlaştı ve TEDAŞ aboneliğimiz iptal oldu.

Haberin Devamı

Annesinin gözleri önünde canverdi
Kemalpaşa İzmir Caddesi’nde Sadık Türkoğlu’nun kullandığı İZSU’ya ait 35 ED 615 plakalı kamyonet, saat 09.00’da geri manevra yaparken, annesiyle yolun karşısına geçmeye çalışan 8 Eylül İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Hülya Eroğlu’ya (14) çarptı. Yola düşen genç kız aracın üzerinden geçmesiyle yaşamını yitirdi. Bağrışlar üzerine birine çarptığını farkeden şoför Türkoğlu, polise teslim oldu. Acılı annenin feryatları yürekleri dağladı.

Bayraklı’da ormana ilk kazma vuruldu
İzmir’in Bayraklı İlçesi’nde, Denizcilik Müsteşarlığı’nın yapacağı “Gemi Trafik Hizmetleri Merkez Binası ve Trafik Gözetleme İstasyonu”na yer açmak amacıyla önceki gün gerçekleştirilen ağaç sökümünün ardından dün alanda inşaat için bir ekskavatör çalışmaya başladı. Hatıra ormanındaki 120 ağacın 29 Ekim 2010 yılında kesilmesinden sonra İzmirli gazetecilerin 10 Kasım 2010’da diktiği 120 fidan müteahhit firma tarafından sökülmüştü.

Haberin Devamı

Teyze aşığının katili 9 yıl sonra elegeçti
İngiltere’de işçi olarak çalışan ve Türkiye’ye geldiğinde nikahsız yaşadığı, bir çocuğunun annesi Solmaz Gökçe’nin evinde kalan Mehmet Odabaş, 2002’de tek kurşunla öldürülmüş bulunmuştu. Odabaş’ı, teyze Gökçe’nin azmettirdiği yeğeni E.D.’nin öldürdüğü belirlendi. İngiltere’de evli olduğunu öğrendiği için Odabaş’ı öldürten Gökçe tutuklandı, yeğeni E.D. hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Yıllardır aranan E.D. de İzmir Örnekköy’deki evinde yakalandı.

İzmir Polisi, aranan 435 suçluyu avladı
İzmir Polisi, yaralamadan uyuşturucu ticaretine, gasptan zimmete, vergi kaçakçılığından cinsel tacize kadar kadar birçok suçtan haklarında arama kararı bulunan 435 kişiyi yakaladı. Zanlılar arasında en dikkat çekenler, dolandırıcılıktan aranan Y.K. ile Ş.Z. oldu. Y.K. hakkında 66, Ş.Z. hakkında ise 31 yakalama emri bulunduğu öğrenildi.