Ege Kendi işinin patronu oldu

Kendi işinin patronu oldu

21.03.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

İZMİR’DE yıllarca sigorta sektöründe çalışan Serap Yılman sonunda kendi bürosunu açtı.

Kendi işinin patronu oldu

Emeklilik ve hayat sigortası şirketi Ageon’un İzmir acenteliğini alan Serap Yılman Hilton İş Merkezi’nde kendi işyerini kurdu. Bankacılık ve sigortacılık eğitimi üzerine sigorta hukuğu dalında uzmanlaşan Yılman, Axaoyak, Yapı Kredi ve Vakıf Emeklilik gibi büyüklerle çalışarak tecrübe kazandığını, deneyimini yeni işine aktanacağını söyledi.

Haberin Devamı

Bornova’da şenlik var
Bornova Belediyesi baharın gelişini çeşitli etkinliklerle kutlayacak. Program yarın saat 19.00’da İzmir Folklor Derneği gösterisi ile başlayacak. Daha sonra ise Emek Kadın Halk Müziği Topluluğu sahne alacak. Grup Üç Yürek Müzik Topluluğu şarkılarını söyleyecek. Tahtacı Kültür ve Dayanışma Derneği semah ekibi sahne alacak. Ünlü sanatçı Selda Bağcan da Naldöken’deki alanda İzmirlilerle buluşacak, kutlamalara renk katacak.

Kültürpark’ta ‘taş devri’Türk doğal taşında dünya markası olan, 23-26 Mart tarihleri arasında düzenlenecek Marble Fuarı’nda son hazırlıklar yapılıyor. Sergilenecek binlerce ton taş ve mermer tırlarla Kültürpark’a indirilmeye başlandı. Fuarın dört bir yanı ise katılımcı firmaların getirdikleri mermerle dolup taştı. 421 bin metrekare büyüklüğündeki fuar alanının bu yıl toplam 201 bin metre kare alanda 11 bin 725 ton taş 550 blok mermer ve doğaltaş görücüye çıkacak.

Haberin Devamı

Köstem, zeytin müzesi kuruyor
ORTOPEDİ uzmanı Doç. Levet Köstem Urla’da kuracağı Zeytin ve Zeytinyağı Teknoloji Müzesi’nin ön tanıtımını yaptı. Urla Kaymakamı Şehmuz Günaydın, Konak Belediye Başkanı. gazeteci Erdal İzgi, Batı Urla Derneği’nin üyeleri ve gazeteciler Uzunkuyu’da halen çalışmaları süren Zeytinyağı Teknoloji Müzesi’ni gezdi. Eski fabrika binasını müze yapmak için çaba harcadığını söyleyen Köstem, “400’e yakın orjinal eser toplama fırsatımız oldu. Müzede M.Ö. 600’lerde kurulan Klazomenai işliğinden başlayarak zeytinyağı teknolojisinin geçmişini göstereceğiz” dedi.

Zeytinyağında üç günde uzman oldular
MANİSA Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören 26 öğrenci, üç gün süreyle uygulamalı tadım eğitimi alarak Türkiye’nin büyük açığı olan “Zeytinyağı Gurmesi” sertifakası aldı. Eğitimde, Uluslararası Tadım Eğitimi Lideri ve Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Ümmühan Tibet ve CBÜ Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr Özlem Tokuşoğlu, öğrencilere iyi ve kaliteli bir sızma zeytinyağının nasıl anlaşılması için bilinmesi gerekenleri uygulamalı olarak anlattı.

Yazarlar