Ege Kendinizi sıcaktan koruyun!

Kendinizi sıcaktan koruyun!

28.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yaz mevsiminde kalp ve damar hastalıklarına bağlı sorunlarla daha sık karşılaştıklarına dikkat çeken Özel İzmir Gazi Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hakan Gürçınar, “Sıcak havada özellikle kan devir daiminin vücutta artmasıyla kalp daha hızlı çalışmak zorunda kalıyor. Bu da kalp yetmezliği, yüksek tansiyon ve ciddi darlıkların kalp krizine dönmesi gibi riskler taşıyor” deid, tavsiyelerde bulundu:

Kendinizi sıcaktan koruyun

Enfeksiyonalr kalbi yorar

Haberin Devamı

“Bu hastalarda sıcak havaya çıkmak çok riskli olacağından öğlen saatlerinde güneş altında dolaşmamaları en büyük önlem olacaktır. Bununla birlikte hastaların sıvı ve su tüketimi kontrollü ve dengeli bir şekilde olmalıdır. Sadece su tüketimi değil aynı zamanda mineral kaybı olacağı gibi soda gibi sıvılar tercih edilmelidir. Sabah ve akşam serinliğinde mutlaka koruyucu ve açık renkli vücudu ısıtmayan giysilerle yürüyüş ve egzersiz yapılmalıdır. Vücutta terleme sonrası soğuk girişi olması durumunda üşütme ve gribal enfeksiyon kalp rahatsızlığının şiddetini artırır. Klimanın karşısında serinlemek de tehlikelidir. Klima enfeksiyonu, kalp rahatsızlıkarlının şiddetini artıran akciğer sorunlarına sebep olabilir.”

Haberin Devamı

‘Soğuk duş almayın’

İnsanlar serinlemek için soğuk suya girmenin doğru bir karar olamdığını da belirten Gürçınar, “Soğuk suya girildiğinde vücut kış ayındaymış gibi kendini korumaya alır. Vücut içerisindeki sıvı ve hareket duştan sonra artar, kalp daha hızlı çalışır, tansiyon yüksekliği olur. Bu bakımdan kalp hastaları yaz aylarında soğuk duşu tercih etmemelidir” dedi.