Ege Kent Konseyi’nde Sağlam’dan istifa

Kent Konseyi’nde Sağlam’dan istifa

04.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de geçen pazar günü yapılan CHP Karşıyaka İlçe Kongresi’nde İlçe Başkanı Adnan Alabay’a rakip çıktığı seçimi kaybeden Günsel Sağlam, Karşıyaka Kent Konseyi Genel Sekreterliği’nden istifa etti.

Kent Konseyi’nde Sağlam’dan istifa

Sağlam, istifasına gerekçe olarak, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ile Kent Konseyi Başkanı Rıfat Özer’in Alabay’a açık destek vermesini gösterdi. CHP Karşıyaka İlçe Kongresi’nde rakip çıktığı Adnan Alabay’a karşı seçimi kaybeden Karşıyaka ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Günsel Sağlam, Karşıyaka Kent Konseyi Genel Sekreterliği’den istifa etti. Sağlam, kongre salonunda Alabay taraftarlarının kendisini yuhalaması ve protokolde yer ayrılmaması nedenleriyle ağlamış, tepkisini kürsüye çıkıp, “Beni nasıl yuhalarsınız? Ben nereye geldim? Ben AKP’li miyim” sözleriyle dile getirmişti.

Haberin Devamı

CHP’de Bayır’a ilk rakip: Kavalar

CHP’de, 3 Haziran’da yapılacak il kongresi öncesi adaylar, belirmeye başladı. CHP Bornova ilçe örgütünde 6 yıl başkanlık, 10 yıl yöneticilik yapan 56 yaşındaki Nevzat Kavalar, İl Başkanlığı’na hazırlanıyor. Nevzat Kavalar, “İlçe kongrelerinin tamamı bittikten sonra il delegeleri, ilçe başkanları ve belediye başkanlarıyla görüşüp onların da uygun görmesi durumunda partimizi İzmir temsil etmek, 2015 seçimlerine hazırlanmak, partinin yakaladığı başarıyı bırakmamak adına böyle bir görevi üstlenmekten kaçınmam” dedi. İl Başkanı Bayır’ın birleştirici olamadığını öne süren Kavalar, “İl Başkanı kucaklayıcı olmadı. Belediye başkanları ve ilçe başkanlarıyla sorun yaşadı. Ben ve arkadaşlarım kucaklayıcı olacağız. Kol kola verip AKP’yi iktidardan indireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Yol kenarına ücretli parka, yargı onayı

Manisa’da bir vatandaşın, açık alan otopark uygulamasını mahkemeye taşıması belediyenin haklılığıyla sonuçlandı. Manisa, İdare Mahkemesi, belediyenin yol kenarına park eden araçlardan aldığı ücreti hukuka aykırı bulmadı.
Uygulamaya aynen devam
Mahkeme, 23 Eylül 2010 tarihinde, temyiz yolu açık olmak suretiyle 12 yerde uygulanan ücretli otopark uygulamasının iptaline karar verdi. Manisa Belediyesi de bunun üzerine Danıştay 8. Dairesi’ne itiraz etti. Danıştay, mahkemenin kararını bozdu ve dosyayı geri gönderdi. Manisa 1. İdare Mahkemesi, 1 Mart 2012’de davayı yeniden karara bağladı, dava konusunda hukuka aykırılık bulmadı. Araç sahipleri otopark ücretlerini ödemeleri konusunda uyarıldı, ödemeyen sürücüler hakkında yasal işlem başlatılacağını kaydetti.
M.HAKKI ÖZBAYIR DHA

Gelecek yıl için kollar sıvandı

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, bu yıl 472’ncisi kutlanan Uluslararası Mesir Festivali’nde görülen eksiklerin, önümüzdeki yıl yaşanmaması için çalışmalara başladıklarını söyledi. Vali Daşöz, festival kapsamında bazı eksikliklerin meydana geldiğini, bir sonraki festivalde bunların yaşanmaması için bugünden itibaren çalışmaların başlayacağını söyledi. Gelecek yıl yapılacak festival için 5 kişilik bir kutlama komisyonu oluşturulduğunu belirten Daşöz, “Bu komisyon 473. Festival için çalışmalarına bugünden itibaren başlayacak” diye konuştu. Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, “Cumhuriyet Meydanı’nı festivale yetiştirmek isterdik. Ancak 3 haftalık bir gecikme ile karşı karşıya kaldık” dedi.