Ege Kent Park, Uşak’ın gözdesi olacak

Kent Park, Uşak’ın gözdesi olacak

01.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Belediye, Uşak’a nefes aldıracak olan Kent Park Projesi için 3 okul, 1 pansiyon ve 1 ek binayı daha yıktı. Başkan Nurullah Cahan, “Cumhurbaşkanımızın da desteklediği çalışmayla Uşak en gözde sosyal alanına kavuşacak” dedi

Kent Park, Uşak’ın gözdesi olacak

Uşak Belediyesi, Kent Park Projesi kapsamında 3 okulun, 1 pansiyonun ve bir ek binanın daha yıkım işlemine başladı. Özellikle deprem kuşağı olması nedeniyle yapıların daha büyük bir önem taşıdığı Uşak’ta eskiyen ve yetersiz kalan eğitim kurumlarının donanımlı yeni binalarına taşınmasıyla boşaltılan okulların yıkım çalışmalarında start verildi. Uşak, 110 bin metrekare alan üzerine kurulu projeyle, 800 araçlık yeraltı otoparkını ve sosyal donatıları barındıracak, şehir insanı rahat nefes alabileceği bir meydana kavuşacak.

Haberin Devamı

‘Markalaşıyoruz’

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, 2014’teki yerel seçimler öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da destek alınarak başlanan projeyle ilgili, ‘Uşak’ın en gözde sosyal alanlarından biri olacak’ değerlendirmesinde bulundu.

Tarihi yapıların ve bitki örtüsünün korunduğu projenin şehrin yeni oksijen kaynağı olacağını belirten Başkan Cahan, “Gelişen ve güzelleşen bir kentiz. Her alanda büyük yatırımlar ortaya konuluyor. Her alanda markalaşma adına örnek çalışmalar yaptık” dedi.

‘Tarihi yapılar korunuyor’

Özellikle okulların ve resmi kurumların kent merkezinde toplanması nedeniyle oluşan sıkışıklığın ortadan kaldırılmış olacağına dikkat çeken Başkan Nurullah Cahan, “Burada tarihi yapılarımızı koruyarak halkımızın hizmetine açacağız. Mevcut bitki örtüsünü de kullanarak çalışmalarımıza hız kazandıracağız” diye konuştu.