Ege Kenti tiyatro heyecanı sardı

Kenti tiyatro heyecanı sardı

29.03.2018 - 00:59 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 36. Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri başladı.

Kenti tiyatro heyecanı sardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 36. Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri başladı. 15 günlük tiyatro maratonunun açılışı, İzmir Sanat Sahnesi’nde Ankara Simurg Oyuncuları’nın sahnelediği ‘Madımak’ ve İsmet İnönü Sanat Merkezi’ndeki ‘Ölümün Tırpanında Babalar ve Kızları’ adlı oyunlarla yapıldı. 15 gün boyunca kentte sanat rüzgarı estirecek İzmir Tiyatro Günleri kapsamında 3 uluslararası, 26 ulusal, 17 yerel ve 19 çocuk oyunu ile 2 sokak gösterisi de sahnelenecek.
31 Mart ile 1-2-3 Nisan günlerinde İzmir Sanat Balo Salonu’nda dünyaca ünlü oyuncu koçu, dans ve hareket eğitmeni Onıque Masıus, yaratıcı dans ve laban tekniğinde atölye çalışması yapacak.

Haberin Devamı

Türkay’a ödül

Sıla Topçam’ın ‘Çocuklara Nasıl Kitap Okumalı, Masal Anlatmalıyım’ konulu atölyesi, 5-6 Nisan tarihlerinde Tarihi Havagazı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü’nün 20.’si ise ‘Sahne Tasarımı’ dalında tiyatroya katkılarından dolayı Sevgi Türkay’a verilecek.

Bir Baba Hamlet’e tam not

DÜNYA Tiyatro Günü kutlamaları kapsamında Münir Özkul Tiyatro Günleri düzenleyen Gaziemir Belediyesi, Şevket Çoruh ve Murat Akkoyunlunun sahneledikleri Bir Baba Hamlet oyununu seyirciyle buluşturdu. Emrah Ere’nin yönetiminde Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunda günümüz ekonomik, politik, sosyal koşulları eleştirel bir dille ele alınıyor. Oyunu izleyen Başkan Halil İbrahim Şenol, “Sanata ve sanatçıya desteğimiz devam edecek” dedi.

Haberin Devamı

‘Filizler’ için sahnedeydi

Karşıyaka Belediyesi’nin bu yıl 2. kez düzenlediği Karşıyaka Tiyatro Günleri’nde, Asi Kuş oyunuyla sahne alan usta tiyatrocu Ali Poyrazoğlu, gecenin gelirini Karşıyaka’nın Filizleri Projesi’ne bağışladı. Karşıyaka Tiyatro Günleri kapsamında 3 üniversite öğrencisine burs verilecek. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Ali Poyrazoğlu’nu bu anlamlı davranışı için kutluyorum. İhtiyaç sahibi üniversite öğrencilerimize burs sağlamak için herkesi sorumluluk almaya davet ediyorum” dedi.