Ege Kentsel dönüşümde işbirliği mesajı

Kentsel dönüşümde işbirliği mesajı

20.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan, “Projelerimizi daha kısa sürede ve daha iyi şekilde hayata geçirmek için işbirliği yapmak istiyoruz. Daha çok yolumuz var” dedi.

Kentsel dönüşümde işbirliği mesajı

Kurucularının arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de olduğu Ege-Koop Ailesi, Başkan Tunç Soyer’i ziyaret etti. Ege-Koop’un 35 yıllık tecrübesiyle, 200 farklı meslek grubundan oluşan bir kooperatif örgütlenmesinin çatısı olduğunu ve kurulduğu günden bu yana İzmir’in geleceği için çalışmalar yürüttüğünü dile getiren Aslan, projelerini daha kısa sürede ve daha kaliteli şekilde hayata geçirmek için yerel yönetimle işbirliği yapmak istediklerini belirtti. Kentsel dönüşümü yıllardır başarıyla gerçekleştirdiklerini ifade eden Aslan, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

‘15 mahalle kurduk’

“İzmir’in 12 ilçesinde 150 bin kişilik 15 mahalle oluşturduk. Alt yapıdan üst yapıya her ayrıntıyı üstlendiğimiz projelerde 150 kilometre yol, 160 kilometre kanalizasyon ve 500 metrekare park-bahçe yaptık. İzmir’in en ücra köşelerinde uydu kentler yarattık. Menemen’de 2 bin bahçeli konut, Çiğli’de 9 bin 840 konut, Buca’da 4 bin konut ile uydukent örnekleri inşa ettik. Yaptığımız projelerle dokunduğumuz bölgeleri hep geliştirdik. Eğer uydu kentler yaratmazsak, nüfus arttıkça İzmir konutsuz kalır. Enerji kooperatifi de kurduk. Kendi ürettiği enerjiyle, kendi ihtiyacını karşılayacak sistemlerin olduğu projeler yapmak istiyoruz.”

‘Deneyiminiz çok kıymetli’

Ege-Koop’un İzmir’e kazandırdığı projeleri yıllardır takdirle izlediğini ifade eden Başkan Soyer de, “Kent hızla büyüyor. Beyaz yakalı göçü alıyor ve merkezde yapılaşmayla ilgili yer kalmadı. 35 yıllık bilgi ve birikiminizden faydalanmak isteriz. Kooperatifleşmeye biz de önem veriyoruz” dedi.
Türkiye’de ilk kez uygulanacak olan ‘kentsel servis alanı’ projesiyla ilgili de bilgi veren Aslan, “Sağlıklı kentsel dönüşüm için İzmir’in içinde kalan iş yerlerinin kent dışına çıkarılması gerekiyor. Bakanlıkla birlikte geliştirdiğimiz proje ile elimizi taşın atına koyduk. Organize sanayilerin tüm avantajlarını içinde barındıracak proje, Menderes’de hayata geçirilecek. Bu proje ile marangozlar, mobilyacılar, ticarethaneler ‘kentsel servis alanı’na taşınacak, buradan üretim ve ihracat yapabilecek” şeklinde konuştu.