Ege Kentsel dönüşümün yol haritasını çizdiler

Kentsel dönüşümün yol haritasını çizdiler

13.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Management Plus tarafından bu yıl İzmir’de 11’incisi düzenlenen ‘Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nde düzenlenen; ‘Odalar ve STK’ lar Açısından Kentsel Dönüşüm Süreci ve İzmir Özeli’, ‘Kentsel Stratejinin ve Koruyarak Dönüşümün İzmir İçin Önemi’, ‘İzmir’ de Kentsel Dönüşümün Gayrimenkul Sektörü Açısından Geleceği’ ve ‘Kentsel Dönüşüm Sürecinin Bileşenleri ve Yeni Yaklaşımlar’ oturumlarında İzmir’de kentsel dönüşümün nasıl olması gerektiği konusunda kararlar alındı.

Kentsel dönüşümün yol haritasını çizdiler

Oturumlar çerçevesinde zirvenin ana çıktıları şunlar oldu:

Haberin Devamı

İzmir örnek olur

Kentsel dönüşümün insanlarımızın ve ekonomimizin kalkınması için ülkemizin en önemli projelerinden biri olduğu ve değer olarak temelinde insanın yer alması gerektiği konusunda birleşildi. Kentsel dönüşümün İzmir için hayati önem taşıdığı ve iyi yönetilmesi durumunda İzmir kentsel dönüşüm modelinin diğer şehirlere de örnek olabileceği vurgulandı.

Otopark sorunu

İzmir’de yılda 25 bin bina dönüştürülebilirse yaşanacak olumsuzlukların önüne geçilebileceği, dönüşümün halkla bütünleştirilerek ve uzlaşarak geliştirilmesi gerektiği ve projelerin kesinlikle sosyal donatı alanlarına sahip olması gerektiğinin altı çizildi. Ayrıca estetik tasarımlarlarla kentsel dönüşümün yapılması ve İzmir şehir dokusunun korunması, ayrıca akıllı şehir çalışmalarının da kentsel dönüşüme entegre edilmesinin gerekliliği ifade edildi. İzmir’de en önemli konunun ise acilen sanayi alanlarının dönüştürülmesinin önündeki yasal engellerin kaldırılması ve kentin otopark sorununun çözülmesinin gerekliliği olduğu belirtildi.

Yazarlar