Ege Keşke her gün bir araya gelsek

Keşke her gün bir araya gelsek

23.03.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Uşak Belediyesi, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla birçok renkli etkinliğe imza attı. Down sendromlu çocuklar, Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın da katılım sağladığı etkinliklerle unutulmaz bir gün yaşadı.

Keşke her gün bir araya gelsek

 

Kentte yaşayan down sendromlu çocuklar ilk olarak Çakın’ın makamına konuk oldu. Sırayla başkanlık koltuğuna oturan ve hayallerini paylaşan minikler Başkan Çakın’a günlük hayatlarını ve gelecek planlarını anlattı. Minikler, Başkanlık makamındaki programın ardından Dörtyol Sosyal Tesisi’ne geçerek şeflerin yardımıyla waffle yaptı. Yaptıkları tatlıları Başkan Çakın’a ve ailelerine ikram eden çocuklar daha sonra çalınan şarkılar eşliğinde dans etti, gönüllerince eğlendi.

Haberin Devamı

47 fidan diktiler

Orman Haftası’nı da unutmayan Uşak Belediyesi, yeşilin önemiyle down sendromlu çocukların güzelliğini buluşturarak farkındalık mesajı verdi. Çocuklar, Başkan Mehmet Çakın ile 46+1 kromozomu simgelemesi adına 47 adet fidanı Atapark’ta düzenlenen programda toprakla buluşturdu.

Dezavantajların ortadan kaldırıldığı bir Uşak inşası hedefiyle yola çıktıklarını vurgulayan Başkan Çakın, “Bu farkındalıkların bir güne sığdırılamayacak kadar önemli olduğunu düşünüyoruz. Ancak toplumsal olarak bilinçlenmenin sağlanması adına bu özel günlerin de kutlanması gerekiyor. Daima onların yanında olacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum” dedi.