Ege Kırk yıllık hayal gerçeğe dönüştü

Kırk yıllık hayal gerçeğe dönüştü

05.08.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Armutçuk Köyü’nde, 40 yıllık hayal gerçek oldu.

Kırk yıllık hayal gerçeğe dönüştü

Bodrum’a 28 kilometre uzaklıktaki, 65 haneli 450 kişinin yaşadığı köye, MHP Bodrum İlçe Başkanı ve turizmci Asım Başaran tarafından 125 bin YTL harcanarak su kuyusu açıldı, şebeke döşendi. Köylülerin katılımıyla tören düzenlendi.
Ellerinde, “21. Yüzyıl’da bizleri susuzluktan kurtaranlara teşekkür ediyoruz”, “Devletin 40 yılda yapamadığını yapanlara teşekkür ediyoruz”, “Su medeniyet demektir”, “40 yıl susuz bırakanlara sitem, suyu getirenlere teşekkür ediyoruz” yazılı pankartlar taşıyan vatandaşlar, sevinç gösterilerinde bulundu. İlk suyu; 6 çocuk, 12 torun sahibi Fatma Kemer (78), torunu, 33 yaşındaki Ayşe Kemer’le birlikte içti.
40 yıldır bu anı beklediklerini anlatan Fatma Nine, “Suyu kuyulardan ve sarnıçlardan temin ediyorduk. Çocukluğumdan beri köyümüze su gelecek diye bekliyorduk. Hayatımda ilk kez gördüğüm çeşmeden su içmenin mutluluğunu yaşadım. Bugünleri de mi görecektim” diye konuştu. Asım Başaran, turizmin önemli merkezlerinden Bodrum’un dibindeki bir köyün daha fazla susuz kalmaması için elinden geleni yaptığını dile getirdi.