Ege Kitap Fuarı açıldı

Kitap Fuarı açıldı

14.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

23. İzmir Kitap Fuarı, bugün kapılarını açtı. 22 Nisan’a kadar yazarlar, şairler, gazeteciler, sanatçılar ve bilim adamları İzmirlilerle buluşacak. Söyleşi, paneller ve imza etkinlikleri fuara renk katacak.

Kitap Fuarı açıldı

Her geçen yıl büyüyen ve güçlenen, kitapseverlere hayranı oldukları yazarlarla buluşma imkanı tanıyan İzmir Kitap Fuarı, İzmirliler dışında tüm Ege ve Türkiye’den ziyaretçileri ağırlıyor.

Haberin Devamı

470 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla başlayan fuarda aralarında Gülten Dayıoğlu, Doğan Hızlan, Canan Karatay, Ahmet Ümit, İlber Ortaylı, Müjde Ar, Arif Keskiner, Ataol Behramoğlu, Cem Yılmaz, Teoman, İrfan Değirmenci, Aytül Akal, Kahraman Tazeoğlu, İhsan Eliaçık, Sinan Meydan ve İsmail Saymaz’ın bulunduğu pek çok değerli yazar, şair, oyuncu ve bilim insanı okurlarla buluşacak.

Anma etkinlikleri

22 Ocak’ta yitirdiğimiz yayıncı, şair Enver Ercan, İzmir Kitap Fuarı’nda “Enver Ercan: Şair, Yayıncı, Edebiyat Adamı” başlıklı panellerle anılacak. Açılış konuşmalarını Doğan Hızlan ve Deniz Kavukçuoğlu’nun yapacağı anmada, Özge Ercan, Metin Celâl, Kenan Kocatürk, Mehmet Erte ve Haydar Ergülen konuşmacı olarak yer alacak. Geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan ikinci yeninin önemli şairlerinden Ülkü Tamer, Cemal Süreya Kültür Sanat Derneği tarafından 16 Nisan Pazartesi günü düzenlenen “Ülkü Tamer’i Anıyoruz” etkinliğinde anılacak.

Haberin Devamı

Ayrıca, ölümlerinin 25. yılında Metin Altıok ve Behçet Aysan, Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından bugün “Sivas Ağıtı…” başlıklı panelde anılacak.

Yabancı konuklar

TÜYAP ve Edebiyatçılar Derneği’nin yarın düzenleyeceği panelle de İtalya’dan konuklar ağırlanacak. Maria Ermelinda De Carlo, Donatella Bruno, Anna Sonia Cuna ve Rosa Lorena Guarascio pedagojik eğitimde yeni yaklaşımları tartışacak. İtalyan yazar ve yemek pişirme eğitmeni Rita Monastero, 20 Nisan Cuma günü “Unutulmuş Ekmekler, Eski Tatların Peşinde Adım Adım İtalya” etkinliğinde Oğlak Yayınları’ndan çıkan aynı adlı kitabı üzerine söyleşecek. Polisiye edebiyatın önemli isimlerinden, dünyaca ünlü İrlandalı yazar Glenn Meade de, 21 Nisan Cumartesi günü Kırmızı Kedi Yayınevi’nin düzenlediği etkinlikte okurlarıyla söyleşecek ardından da kitaplarını imzalayacak.

Atatürk Fotoğraf Sergisi

İzmir Kitap Fuarı, Demkar Yayınevi tarafından hazırlanan bir fotoğraf sergisine de ev sahipliği yapacak. Araştırmacı yazar Atilla Oral’ın arşivinde bulunan, az bilinen ve çoğu yayımlanmamış olan Kurtuluş Savaşı ve Mustafa Kemal Atatürk fotoğraflarından oluşan sergi, fuar boyunca ziyarete açık olacak. Girişin ücretsiz olduğu İzmir Kitap Fuarı, her gün 11.00-20.00, fuarın son günü olan 22 Nisan Pazar günü ise 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Fuarla ilgili en güncel haberleri, ulaşım bilgilerini, etkinlikleri, konuk yazarları ve imza günlerini de www.izmirkitapfuari.com adresinden öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bugünün ajandası

Konferans Salonu 1’de; 14.00-14.10 arasında Doğan Hızlan & Deniz Kavukçuoğlu açılış konuşmalarını yapacak. 14.15-15.30 arasında “Yayıncı ve Dergici Olarak Enver Ercan” paneli, 15.45-17.00 arasında “Şair Enver Ercan ve Şiiri” paneli, 17.15-18.15 arasında Ölümlerinin 25. Yılında İki Ozan: Metin Altıok ve Behçet Aysan söyleşisi, 18.30-19.30 arasında “Bir Şehri Yaşamak, Konuşmak, Yazmak” söyleşisi düzenlenecek. Konferans Salonu 2’de; 12.00-13.00’te “İslam’ın Adalet Anlayışı ve Günümüz” söyleşisi, 13.15-14.15’te “Mine Soysal, Yeni Romanı ‘Daralan’ Üzerine Okurlarıyla Söyleşiyor” söyleşisi, 14.30-15.30’te “Bir Aşçının Dünlüğü” söyleşisi, 15.45-16.45’te “Fakir Baykurt ve Bir Yaşamdan Dersler” söyleşisi, 17.00-18.00’te “Bir Tür, Üç Üslup: Çağdaş Türk Öykücülüğünde Farklı Sesler” söyleşisi, 18.15-19.15’te “Edebiyat ve Sanatta Tarih Dışında Bırakılan Kadınlar” söyleşisi düzenlenecek.

Haberin Devamı

Ersözlü, yeni kitabını imzalayacak

Gazeteci, yazar, şair Ünal Ersözlü, bu yıl 23.sü düzenlenen İzmir Kitap Fuarı’nda okuyucuları ile buluşacak. Ünal Ersözlü, bugün açılacak İzmir Kitap Fuarı’nda Karakarga-Destek Yayınları Standı’nda saat 13.00-16.00 arasında yeni kitabı ‘Dört Gün Buda, Üç Gün Zorba’yı imzalayacak. Ersözlü yeni kitabında; sevgi, mutluluk, huzur, iyilik, hayatın anlamı gibi kavramların peşine düşerken; ariflerin, modern bilgelerin peşinde koşuyor. Ersözlü simgesel olarak Kazancakis’in ilk kez 1946 yılında yayımlanan ünlü romanın kahramanı Aleksi Zorba karakterini inceliyor.