Ege Kıyı belediyeleri santral istemiyor

Kıyı belediyeleri santral istemiyor

12.05.2010 - 00:44 | Son Güncellenme:

Kıyı Ege Belediyeler Birliği meclis toplantısı, Narlıdere Belediye Meclisi salonunda yapıldı, Aliağa’ya yapılması kararı alınan termik santral konusu ele alındı.

Kıyı belediyeleri santral istemiyor

Narlıdere Belediye Başkanı ve Birlik Başkanı Abdül Batur, “Bu santralın tam bir çevre felaketi yaşatacağı açıktır. Kurulmaması için mücadele etme konusunda oy birliğiyle karar aldık. Belediye başkanları ve meclis üyeleri olarak, Aliağa halkının yanında olacağız” dedi. Meclise verilen ‘termik santral yapılmasın’ önergesi de oybirliğiyle kabul edildi. Geçen yılki encümen üyelerinin tekrar seçildiği toplantıda; plan bütçe, mahalli idareler, çevre, kültür ve turizm komisyonlarının da seçimleri yapıldı. Komisyonlarda, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ve Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ilk defa seçilenler arasında yer aldı.

Haberin Devamı

Doğalgaz abonesi için ‘fatura’ uyarısı
İzmirgaz, doğalgaz abonelerini yetkisiz kişi ve kurumlara karşı dikkatli olmaları ve işlem yaptırmamaları konusunda uyardı. Genel Koordinatör Halil Tataş, kurumlarının bilgisi dışında bazı gerçek ve tüzel kişiler tarafından fatura ödeme ve benzer işlemlerin gerçekleştirildiğini tespit ettiklerini söyledi, şöyle dedi: “Abonelerimiz her türlü doğalgaz ödemelerini, anlaşmalı olduğumuz bankalar ve abone merkezleri aracılığıyla yapsın. Şüpheli durumlarda 444 33 35 No’lu çağrı merkezine ya da 449 39 39 No’lu telefona bilgi verilsin.”