Ege ‘Kızımın gebeliğini bitirin’

‘Kızımın gebeliğini bitirin’

19.11.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

F.E., tecavüze uğrayan 13 haftalık hamile kızı G.C.’nin (16) gebeliğinin bitmesi için savcılığa başvurdu. Kızının, imam nikahıyla yaşadığı daha sonra ayrıldığı babası N.C. tarafından zorla başkasına verilip hamile bırakıldığını da ileri sürdü

‘Kızımın gebeliğini bitirin’

İzmir’de emekli işçi 42 yaşındaki F.E. iddiaya göre, 1993 yılında tanıştığı nakliyeci N.C.’yle imam nikahıyla yaşamaya başladı. Bir sene sonra da, şimdi 16 yaşında olan kızı G.C. dünyaya geldi. 2000 yılında F.E., N.C.’nin evli ve üç çocuklu olduğunu öğrenince ayrıldı, çiftten N.C. memleketi olan Konya’ya döndü. İzmir’de bir liseye devam eden G.C., geçen yıl babası N.C. tarafından Konya’ya götürüldü. Burada babasının yanında kalan genç kız iddiaya göre, 30 yaşındaki M.K.Ş.’ye verildi ve tecavüzüne uğradı. Şikayetçi olan anne F.E., kızını Konya’dan alıp İzmir’e döndü. Kızının vasisi olan anne F.E., G.C.’nin bu şekilde yaşatılmasıyla ilgili adliyeye ve polise yaptığı başvurulardan bir sonuç alamadı. İddiaya göre genç kızın, yaşadığı baskı ve korkuyla bebeği istediğine dair orada ifade vermesi nedeniyle işlerin çıkmaza girdiği öğrenildi.

Mahkeme kararı gerekiyor
Kızının sürekli ağlaması ve yaşadıklarından bahsetmemesinden şüphelenen annesi F.E., İzmir’de bir doktora götürdü. Muayenede, G.C.’nin, 13 haftalık hamile olduğu ortaya çıktı, bebeğin alınması için mahkeme kararı gerektiği anneye bildirildi. Anne F.E. de, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurup kızının gebeliğinin sona erdirilmesini, N.C. ve M.K.Ş.’nin de cezalandırılmasını istedi. Şikayetle ilgili soruşturma devam ediyor.

Haberin Devamı

Zamanı geçtiği için kürtaj yapılamıyor
Anne F.E., “Kızım yatağa bağlanıp tecavüz edilmiş. Bu çocuğu istemiyoruz. Gebeliği bir an önce sona erdirilsin. Kızımın psikolojisi iyice bozuldu. Kürtaj olması, zaman geçtiği için sakıncalı. Doktorlar, suni sancı verilerek normal yolla doğum yaptırılabileceğini söylüyor. Yaşayan ölülere döndük. Sebep olanlar cezalarını çeksin” dedi. G.C. ise konuşmamayı tercih ederken, yaşadıklarını unutup mutlu olma isteğini gözleriyle anlatmaya çalıştı.

Vasisinin rızası ile mahkeme kararı şart
Avukat Filiz Erusta, reşit olmayan kişinin gebeliğinin sona erdirilmesinin, vasisinin rızası ve mahkemenin kararıyla olduğunu bildirdi. Aile Mahkemelerinin yetkili olduğunu belirten Erusta, 16 yaşında annelik vasfının mümkün olmaması, kürtaj tarihinin aşılması nedeniyle karar alınıp hastaneye yazı yazılarak doktor kontrolüyle uygun yöntemle gebeliğin sona erdirilebileceğini dile getirdi. Erusta, yaşı küçük olduğu için ortada bir suç olduğunu da söyledi.