Ege Kocaoğlu’nun aday profili

Kocaoğlu’nun aday profili

18.05.2018 - 01:22 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, adaylarla ilgili düşüncelerini CHP Genel Merkezi’ne iletti “Kontenjanlarda partide emeği geçmiş yerel adayların değerlendirilmesi bizim hassasiyetimizdir” dedi.

Kocaoğlu’nun aday profili

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önceki gün Ankara’da CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başta olmak üzere bir çok üst düzey partili ile bir araya gelen Kocaoğlu, Milletvekili aday listesine girecek olan isimlerle ilgili düşüncelerini aktardı. Başkan Kocaoğlu, herhangi bir aday adayının listeye girmesi konusunda talebinin olmadığını belirtti, şöyle konuştu:
“İzmir, İstanbul, Ankara gibi büyük illerimize mutlaka kontenjan gelecektir. Sadece, ‘İl başkanları, ilçe başkanları, uzun süre görev yapmış il yöneticileri, meclis üyeliği yapmış, partiye emeği geçen arkadaşların özgeçmişine bakarak, örgütten birilerini değerlendirirseniz memnun kalırız, bu bizim hassasiyetimizdir’ dedim. Bu dileğimizi ilettik”

Haberin Devamı

İnce, İzmir’de miting yapacak

CHP’de 24 Haziran seçimleri için oluşturulan 4 kişilik koordinasyon kurulunda yer alan Aziz Kocaoğlu, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin İzmir’de gerçekleştireceği mitingin 21 Haziran’da düzenleneceğini, ancak bu tarihin henüz tam netleşmediğini belirtti, “Biz de mitinge hazırlanacağız” dedi.

‘En az iki kadın olmalı’

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de, milletvekili aday adaylarının belirlenmesi için merkez yoklaması yöntemi ile örgütün taleplerini içeren zarfları Ankara’ya teslim ettikten sonra İzmir’e döndü. 21 Mayıs’ta bir kez daha Ankara’ya gideceğini söyleyen Yücel, “İthal aday gibi bir tanımlama yapmamız doğru değil ancak örgütün beklentisi İzmirin, partinin içinden gelen, emeği olan, seçildiği zaman örgütü yalnız bırakmayacak isimler olması. ‘Vekillerimiz İzmir’e gelmiyor’ şeklinde eleştiriler oldu. Bu beklentileri karşılayacak kişilerin olması gerektiğini biz de düşünüyoruz. Ayrıca, seçilecek sıralarda en az iki kadın görmeyi istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kordon’da tavla keyfi

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı ikinci oturumunu yönettikten sonra, meclis toplantısından çıkan Başkan Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından Alsancak’ta bulunan Havagazı Fabrikası’nda Güney Bölgesi muhtarları için verilen iftar programına katılmak için belediyeden ayrıldı. Makam aracına binmeyen Kocaoğlu, meclis üyeleri ile birlikte Kordon’da yürüdü. Vatandaşlarla fotoğraf çektirdi, sorunları dinledi. Kordon’da bir kafede oturan Kocaoğlu, burada da Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ile tavla oynadı.