Ege Konak’ta herkes spor yapacak

Konak’ta herkes spor yapacak

05.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İzmir Konak AK Parti Belediye Başkan adayı Melek Eroğlu, hayata geçirecekleri projeleri Milliyet Ege’ye anlattı. Sosyal yaşamda gençleri, çocukları ve kadınları sporun içinde tutmanın önemine dikkat çeken Eroğlu, “Elimizin değdiği her vatandaşımızı sporla buluşturacağız” dedi

Konak’ta herkes spor yapacak

Konak’ta herkes spor yapacak

Haberin Devamı

Konak Belediye başkan adayı Melek Eroğlu, Milliyet Ege Spor Müdürümüz Mehmet Demirtaş ve usta kalemimiz Fatih Tanfer’in sorularını yanıtladı. Konak’ın gerçeklerinin ve iki farklı yüzünün olduğunu belirten Eroğlu, “Sınırlarımız içerisinde bıçakla ayrılmış gibi bölünen iki farklı kesim var. Bu farkı ortadan kaldırarak eşitliği sağlayacağız. Her kesimden vatandaşımızın hakkı olan sporu halkımızla buluşturacağız” dedi.

- Sizce Göztepe ve Alsancak statlarının tamamlanması Konak’a neler kazandıracak?

Konak’ta bilinen Göztepe, Altay, Altınordu ve İzmirspor olmak üzere 4 güzide takımımız var. Bizler hepsini ziyaret ettik ve ziyaretlerimizi de sürdüreceğiz. Göztepe’de yapılacak olan stadımızı da yakından takip ediyoruz. Bizler bu 4 köklü takımlarımızın yanı sıra amatör kulüplerimize de çok önem veriyoruz. Geçtiğimiz günlerde Toros Gücü Spor Kulübü’nü, Atillaspor kulübü gibi amatörlerimizi de ziyaret ettik. Onların sorunlarını dinledik. Spora ayrılan bütçemiz ile bu tarz spor kulüplerinin destekçisi olacağız. Güzel bir planlama ile bu kulüplerin güçlenmesi rahatlıkla planlanabilir. Bizler Konak’ı marka yapmak istiyoruz. Konak’ı marka yapma yolu sporsuz düşünülemez. İnsanları iletişim noktasında bir araya getiren yegane değerdir spor. Bu sebepten dolayı Konak’da sporun her alanını destekleyeceğiz.

Haberin Devamı

- Kulüplerin dışında sağlıklı yaşamı benimseyen ve spor yapan vatandaşlara ne gibi imkânlar sunacaksınız?

Kordon ve Güzelyalı sahil şeridinde belli bir bölüm, bisiklet ve koşu yolu olarak ayrıldı. Bu alanın yeterli olduğunu düşünmüyorum. Büyükşehir Belediye başkan adayımız Nihat Zeybekçi’nin de projeleri arasında yer alan 25 bin nüfusu geçen bölgelerdeki kapalı spor salonları, 50 bin kişiyi geçen bölgelerimizde ise yüzme havuzu ile birlikte spor salonları inşa etme planı var. Bu proje Konak için de çok önemli bir yatırım olacaktır. Konak’ta elimizde yapılanmaya müsait birçok alan var. Bu projeler hayata geçerse gençlerimiz spor ile rahatlıkla buluşturulur.

Konak’ta herkes spor yapacak

- Konak’ın bir ön ve bir arka yüzü olduğunu belirttiniz. Az gelişmiş ve gelişmekte olan mahalleler ile ilgili planlamalarınız var mı?

Haberin Devamı

25 ve 50 bin kişilik bölge planlamalarıyla Konak’ın arka mahallelerindeki yaşamın kalitesini arttırmayı hedefliyoruz. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutarak sosyalleşmeye itmek istiyoruz. Öte yandan kadınlarımızın da sosyal hayatlarında spor ile iç içe olmalarını sağlayacağız. En azından mahallelerde bulunan parklardaki spor aletlerinin arttırılmasını planlayacağız. Konak’ta bıçakla kesilmiş gibi bir alan var. Bizim ilk önceliğimiz bu duvarı yıkmak. Adaletsizliğin önüne geçmek. Sıkışmış bir kesimimiz var. Konak’ta bulunan Roman vatandaşlarımızın daha sosyal olması için gençlerini sporun her alanı ile buluşturacağız..

- Amatör takımların antrenmanlarını ve maçlarını yapacakları tesisler adına girişimleriniz olacak mı?

Bu alanda kesinlikle planlamalarımız olacak. Görüştüğümüz bütün amatör kulüplerin ortak paydası hep bu oldu. Bizler beklenenin daha da fazlasını ortaya koymak için tesisleşmeyi arttıracağız. Bu konuda alan oluşturmak yerelin görevi. Çözüm için elimizden geleni yapacağız.

Haberin Devamı

- Engelli vatandaşların da spor yapabileceği projeleriniz olacak mı?

Kentin engelli yaşamına hazır olması şart. Göztepe’deki yatay asansörlerimiz ile Hatay’a kadar çıktık. Birkaç durakta da seyir durakları yaptık. Bu durumda engelli ve yaşlıları hayata sokmaya çalıştık. Bu bölgemiz emeklilerin de yoğunlukta yaşadığı bir yer. Geçtiğimiz günlerde bulunduğumuz bir toplantıya katılan görme engelli vatandaşımız, “Yollara sadece taralı sarı çizgilerin konulması engelliye tam destek değildir” dedi. Buna kesinlikle katılıyorum çoğu yerde engelli rampalarımız bile yok. Öncelikle bu temel ihtiyaçlar giderilmeli ki spora dair planlamalar gelişsin. Biz gelecek her talebe hazır olacağız.

- Yaz okulları projeleriniz olacak mı?

İzmir’de deniz görmeyen kadınlarımız ve çocuklarımız var. Bu vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın en azından yaz aylarında havuz ile buluşmasını sağlayabiliriz. Bu durumu destekleyecek en önemli projemiz de hep söylediğimiz gibi 25 ve 50 bin nüfusu aşan bölgelere inşa edeceğimiz kapalı spor salonları ve yüzme havuzlarımız olacaktır.

Haberin Devamı

Bu projeler gerçekleştiği taktirde, gençlerimiz yaz aylarında da sporla buluşacak. Konak olarak tesis anlamındaki eksikliklerin önüne geçeceğiz.

‘Uyuşturucunun panzehiri spor’

-Gençliği uyuşturucu ve bağımlılıktan uzak tutmak adına ne gibi girişimleriniz olacak?

Konak uyuşturucu ve bağımlılık konusunda çok üzücü olmakla birlikte yoğun bir ilçemiz. Bu kötü algıyı ve çizgiyi spor ve eğitim ile aşacağız. İnsanlarımızın yaşam zorluklarının farkındayız. Geçim sorunu çeken ve yaşayış şekilleri farklı olan ailelerin evlatlarını da sporla buluşturacağız. Gençliğimizin enerjisini spor ve eğitim ile almamız gerekiyor.