Ege Konak’ta kireç boyama harekatı

Konak’ta kireç boyama harekatı

02.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Konak’ta yaz öncesi mıntıka temizliği başladı.

Konak’ta kireç boyama harekatı

İlçedeki istinat duvarları, okullar, şehitlikler, mezarlıklar, parklar, sevgi yolları, görüntü kirliliği yaratan eski metruk evlerin dış cepheleri kireçle boyanıyor. Bu çalışma kapsamında 20 ton kireç kullanılacak. Cici Park, Varyant, Üçyol, Yeşildere, Gürçeşme ve Gültepe bölgelerinde çalışmalara başlayan ekipler, önümüzdeki günlerde diğer bölgelerde de kireçle boyama işine devam edecek.


Sığacık’ta artık dere taşmayacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında sel taşkınları görülen Seferihisar’ın Sığacık Mahallesi’ndeki derede ıslah çalışmalarına başladı. İZSU Genel Müdürlüğü, Sığacık’ta kış aylarında yağışlarla birlikte su taşkınlarının yaşandığı Kurudere’de ıslah çalışmaları yapıyor. 317 bin liralık yatırımla sürdürülen çalışmalar temmuz ayında tamamlanacak. Derenin bazı bölümleri 8 metre genişletilecek, kenarlara korkuluk yapılacak ve derenin tabanını taş dökülecek. Derenin 180 metrelik bölümünde gerçekleştirilecek ıslah çalışmaları tamamlandığında, bölgede su taşkınları önlenecek.

Doğalgaza üç ay kaldı
Narlıdere’de doğalgaz yatırımlarını sürdüren İzmirgaz’ın yöneticileri, Narlıdere Belediyesi ile birlikte düzenledikleri toplantıda, ilçedeki site ve apartman yöneticilerini, yapılan çalışmalar ve süreçleri hakkında bilgilendirdi. İzmirgaz Genel Müdürü Burçin Yandımata, eylül ayından itibaren Narlıdere’ye doğalgaz servisine başlanacağını müjdeledi.

Stajyerler bekleniyor
AIESEC İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Bayraktar ve Yönetim Kurulu Üyeleri Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ı makamında ziyaret etti. Haziran-Temmuz ve Ağustos aylarında yabancı üniversite öğrencilerinin İzmir’de staj yapacağını ve çeşitli konularda Başkan Tartan’dan destek istediklerini belirten İzmir AIESEC grubu, Tartan’dan destek sözü aldı.

Yazarlar