Ege Konak Tüneli komisyonda

Konak Tüneli komisyonda

13.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım’ın 10 ay önce temelini attığı Konak Tüneli projesinin yasal olarak yapımına olanak sağlayacak imar planı, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine alındı.

Konak Tüneli komisyonda

İmar komisyonuna sevk edilen planla ilgili rapor 13 Temmuz Cuma günü Meclis toplantısına yetişir ve onaylanırsa Konak Tüneli’nin önünde herhangi bir bürokratik engel kalmayacak.

Önerge incelenecek
Meclis, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yapacağı Konak Tüneli’nin işlendiği “İzmir-Urla-Çeşme Otoyolu, İkiztepe-Konak-Doğanlar Kent Geçişi, Konak-Yeşildere bağlantı yoluna ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planlı değişiklik önergesini incelenmek üzere İmar Komisyonu’na sevk etti. Komisyon olumlu karar verir ve bugün yapılacak Belediye Meclisi toplantısına yetişirse, plan değişikliği Meclis’te oylanacak. Konak Tüneli’nin yapımı için bürokratik ve plan engeli kalmayacak.
Öte yandan Belediye Meclisi, 2012 Mali yılı bütçesine toplam 97 milyon TL ek ödenek verilmesini oybirliğiyle kabul etti. Ek ödenek, Agora, Kadifekale ve sinagoglarla ilgili kamulaştırmalar, ESHOT’a yardım kaleminin artırılması ve bazı şirketlerin sermaye artışının karşılanması için verildi.