Ege Koreliler de yatırım üssü Tire’yi seçti

Koreliler de yatırım üssü Tire’yi seçti

19.04.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Bir yılda 50 milyon dolar harcayıp sigara fabrikası kurdular. 100 kişiye iş imkanı sağladılar. “Türklere vefa borcumuzu ödüyoruz” dediler. Açılışa, İzmirli Güney Kore gazileri de katıldı

Koreliler de yatırım üssü Tire’yi seçti

Güney Kore sigara pazarının yüzde 70’ini elinde bulunduran KT&G, ülkesi dışındaki ilk fabrikasını, 50 milyon dolar yatırım yaparak İzmir Tire’de açtı. Açılış törenine Kore gazileri de katıldı. KT&G CEO’su Kwak Young Kyoon, Kore savaşının üzerinde 58 yıl geçtiğini hatırlattı, Türkiye’ye yatırım yapıp, istihdam yaratarak, bir anlamda vefa borcunu ödediklerini dile getirdi. Kyoon, gaziler için de, “İmkan olursa onlar için daha çok şey yapmak istiyoruz” dedi.

Yüzde 60’ı ihraç edilecek
Fabrikanın hammadde işleme ve paketleme tesisleri içerdiğini anlatan Kyoon, ‘Esse’ ve ‘This’ marka sigaraların üretileceğini söyledi. Kyoon, Türkiye genelinde 130 bin satış noktasına ulaşacaklarını belirterek, şöyle konuştu: “Fabrikada 100 kişi çalışacak. Kapasite artışıyla birlikte personel de artacak. Orta Avrupa ve Ortadoğu’ya ihracat yapmayı hedefliyoruz. Üretimimizin yüzde 60’ı ihracata yönelik olacak. İlk yıl için Türkiye’de yüzde 3’lük pazar payı almayı amaçlıyoruz. 3 yıl sonraki pazar payı hedefimiz ise yüzde 5. Zor bir pazar olsa da başarılı olacağımıza eminiz. Bu yüzden yatırım yaptık. Vergi oranlarının yüksek olması bizi ilgilendirmiyor.” Kyoon, bir yılda tamamlanan yatırımın ülkesindeki diğer girişimciler için de özendirici olacağını dile getirdi.