Ege Köşe kapmaca devri sona erdi

Köşe kapmaca devri sona erdi

11.01.2023 - 00:15 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde kooperatif çatısı altında birleşen kestane, mısır ve çiçek satıcıları, Meslek Fabrikası’nda da eğitim alıp belirlenen noktalarda satışa başladı.

Köşe kapmaca devri sona erdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sokak emekçilerinin çalışma koşullarını iyileştirmek ve hizmet standardını yükseltmek için başlatılan proje meyvelerini verdi. Birer kooperatif çatısı altında birleşen kestane, mısır ve çiçek satıcıları, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’ndaki hijyen ve pazarlama eğitiminin ardından belirlenen noktalarda satışa başladı.

Haberin Devamı

Çalışma ile geçici süreliğine işgal noktalarındaki sosyoekonomik faaliyetlerin disipline edilmesini amaçladıklarını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Gökhan Daca, “153 kişinin sattığı ürünler gıda standartlarına uygunluk açısından denetleniyor. Yönetmeliğe aykırı davrananların faaliyetleri komisyon tarafından sonlandırılacak” dedi.

Satışa başlayan sokak satıcıları ise, “Ekmek paramızı kaçmadan kazanıyoruz. Bazen çocuklarımız da bizimle oluyordu. Onlar varken hırsızmışız gibi zabıtadan kaçmak utanç vericiydi. Tedirginliğimiz bitti, artık evden mutlu şekilde çıkıp işimizin başına geçiyoruz” ifadelerini kullandı.