Ege 'Köylünün başka merası yok'

'Köylünün başka merası yok'

18.03.2018 - 01:14 | Son Güncellenme:

İZMİR'de Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bünyesindeki İl Mera Komisyonunun Menemen, Foça ve Tire’de toplam 5 bin 968 dekar alana yayılan 22 merayı ihaleye çıkarmasının ardından başlayan tartışmaya Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek de katıldı.

Köylünün başka merası yok

26 Martta yapılacak ihale öncesi, ilçede üniversite kampüs alanı olarak ayırdıkları iki sahanın da ihaleye çıkarılan alanlar içerisinde olduğunu ve bunu son anda haber aldıklarını söyleyen Başkan Tayfur Çiçek, gerekli itirazları yaptıklarını belirtti.

Haberin Devamı

‘Birdenbire ihale!’

Meraları köylülerin değil başkalarının kiralayacağını ileri süren Çiçek, bu mera alanlarının üzerinde çiftliklerin kurularak hayvancılığın yapılacağına dair endişeleri olduğunu belirtti.

Başkan Çiçek, “İhaleden çıkarmayacaklarsa buraların sadece oradaki yerleşik köylüye kiralamasını yapsınlar. Çünkü, uzun süreli bir kiralama olacak. O köylerdeki son meralar bunlar. Önce köylüler bu meralardan faydalanmalı. Ben kendi payımıza düşen üniversite alanı olan kısım için başvuruda bulundum” diye konuştu. Çiçek son olarak, “Neden bu yıla kadar mera alanı olarak işlevini sürdüren alanlar birdenbire ihaleye çıkarılıyor?” diye sordu.

Yazarlar