Ege Koyun ve keçi sütü fiyatları düşmedi

Koyun ve keçi sütü fiyatları düşmedi

13.03.2011 - 02:54 | Son Güncellenme:

İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, 2011 küçükbaş hayvan süt fiyatlarını açıkladı ve beş ilçede süt toplamaya başladı

Koyun ve keçi sütü fiyatları düşmedi

İnek sütündeki düşüşe karşın koyun ve keçi sütü fiyatlarında bir değişiklik olmadı, sezon geçen yılın fiyatları olan koyun sütünde 1.80, keçi sütünde 1.30 lirayla açıldı.
İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer, koyu-keçi sütü ve süt ürünlerinin Türkiye için özel olduğunu söyledi. Küçükbaş sütüne yoğun bir talep olduğunu kaydeden Türer, “Buna karşın Türkiye dışında hiçbir ülkede koyun sütü üretimi yok desek yanlış olmaz. Türkiye şu an dünyanın küçükbaş sütü deposu durumunda” dedi.

Avrupa’dan rağbet var
Geçen yıl yedi ilçede ayrı ayrı tanklarda süt topladıklarını kaydeden Türer, bu yıl İzmir Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle bu çalışmayı 16 ilçeyi kapsayacak şekilde genişlettiklerini söyledi.
İzmir’de artık günde 60 ton küçükbaş sütü inek sütüne karışmadan gerekli hijyen ve sağlık koşullarında süt toplama merkezlerinde soğutularak sanayiciye ulaştırılıyor. Her geçen yıl İzmir’de yaygınlaşacak ve büyüyecek bu proje koyun ve keçi sütünün üretildiği tüm illerde uygulanmalıdır” dedi.