Ege Küçük Beyza artık şeker yiyebilecek

Küçük Beyza artık şeker yiyebilecek

03.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Manisa’da “sukraz izomaltaz eksikliği” hastalığı yüzünden karbonhidrat, şeker, nişasta içeren gıdalar yemesi yasak olduğu için sadece et yiyerek beslenebilen 5 yaşındaki Beyza Adabay’ın tedavisinde gerekli ilacın getirilmesinde yaşanan bürokratik sorunun giderileceği bildirildi.

Küçük Beyza artık şeker yiyebilecek

Hekim olan AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, küçük Beyza ve benzer durumdaki hastaların ilaç sorununa çözüm bulunacağını ifade etti. Dr. Yurttaş, ilaç sorununun çözümü için Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Nihat Tosun’la görüştüğünü kaydetti.

Haberin Devamı

Uyku sorunu olana çözüm Eşrefpaşa’da

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, yeni yılın ilk ayında ‘Uyku Polikliniği’ açmaya hazırlanıyor. Uykuda solunum durması hastalığı olarak tanımlanan ve 100 kişiden 3’ünde görülen uyku apne sendromu artık Eşrefpaşa Hastanesi’nde de tedavi edilecek. Hekimler, Polikliniğe gelecek kişiler muayenenin ardından hastanede bir gece yatırılarak cihaza bağlanacak ve uyku testine tabi tutulacak. Teşhisin ardında da tedavi için gerekli cihazlar temin edilecek ve ömür boyu rutin kontrolleri yapılacak. Hastane yetkilileri, rahatsızlığın en sık horlama sorunu olan kişilerde çıktığını hatırlattı.
İZMİR Milliyet