Ege Küçük Emir’in piyano başarısı

Küçük Emir’in piyano başarısı

28.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Devlet Konservatuvarı’nda piyano dersleri veren Yrd. Doç. Demet Eytemiz’in piyano öğrencisi 9 yaşındaki Emir İlgen, 6 ay gibi kısa bir süre aldığı eğitimin ardından katıldığı “Uluslararası PERA Piyano Festivali”nde 9-12 yaş kategorisinde uluslararası jüri tarafından mansiyon ödülüne layık görüldü.

Küçük Emir’in  piyano başarısı

Emir İlgen, jüri Başkanı tarafından Uluslararası Varna/ Bulgaristan piyano festivaline davet edildi. Emir’in müziğe yeteneğinin 6 yaşında anlaşıldığını, profesyonel anlamda piyano eğitimine, kendisi ile başladığını söyleyen Piyanist Demet Eytemiz, “Emir, ayrıca kendisi de beste yapabiliyor” dedi.

Haberin Devamı

Buca’da toplu sözleşme

Buca Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasında 326 işçiyi kapsayan toplu sözleşme imzalandı. İki yılı kapsayacak sözleşmeyle Buca’da en düşük işçi maaşı 2 bin 457 TL, en yüksek işçi maaşı da 2 bin 741 TL oldu.Yevmiyelere yüzde 18 oranında zam yapılan iki yıllık sözleşme kapsamında işçilere ayrıca her yıl 1 Mayıs’ta 400 TL net ikramiye ödenecek. Sözleşmede ikinci yıl için de enflasyon oranının üzerine yüzde 4’lük bir artışla zam imza altına alındı. n DHA

Fitre ve zekatlar KİTVAK’a

Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Hastanesi Kurma ve Geliştirme Vakfı (KİTVAK) ikinci Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi’ni Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne kazandırmak için harekete geçerken, Vakıf Başkanı Ramazan Soncul, hayırseverlere “Destek” çağrısında bulundu. Hayırseverler, Halk Bankası Konak Şubesi 16000008 nolu KİTVAK hesabına, (İban No: TR74 0001 2009 7340 0016 0000 08) fitre ve zekatlarını yatırabilir.