Ege ‘Külden Medeniyete Kültürpark’ın izinde

‘Külden Medeniyete Kültürpark’ın izinde

10.12.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği, Mert Rüstem’in koleksiyon eserlerinin izini sürerek kentin simgesi fuarı yeniden fotoğrafladı.

‘Külden Medeniyete Kültürpark’ın izinde

Her İzmirli’nin hafızasında Kültürpark ile ilgili bir anısı vardır. Kimimizin çocukluğunun ışıltılı, eğlenceli lunaparkı, kimimiz için kültürel aktiviteler, konserler, etkinlikler için bir cazibe merkezi, kimimiz için de görkemli ağaçlarının altında oturarak kitap okuduğu ve nefes alarak yürüyüş yapılacak en güzel yürüyüş parkurudur… 

Haberin Devamı

37 yıllık geçmişe sahip 

50 İFOD üyesi, Kültürpark’ı, Mert Rüstem’in koleksiyon eserlerinin izinde yeniden fotoğrafladı. Proje, 1,5 yıllık serüvenin ardından Berna Kızıltan, Hüseyin Şalış, Irmak Ağrı Ünsal, Liane Linda Bencuya, Mert Rüstem, Seda Şengök ve Tayfun Kocaman koordinatörlüğünde tamamlandı. İFOD İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Seda Şengök, “Kültürpark’ın tarihine ışık tuttuğumuz ve günümüzdeki görüntülerini de belleğimize kaydedebildiğimiz için onurluyuz. ‘Külden Medeniyete Kültürpark’ projesinin İzmir Büyükşehir Belediyesi ve 37 yıllık köklü geçmişe sahip bir sivil toplum kuruluşu olan İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği iş birliğiyle başlatılmış, üretilmiş ve hakkıyla nihayete erdirilmiş olması bizler için gurur vericidir. Proje, 50 kişilik kalabalık bir kadronun birlik bilinciyle çalışmış olması, ekip ruhuyla sanatsal üretim çabası içine girmesi ve derneğimizin birlikte üretme kültürüne katkı sağlaması açısından da değerlidir” diye konuştu. 

Haberin Devamı

Kent için kıymetli

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Daire Başkanı Ceren Umay ise konuşmasında; “Hep beraber bir şey üretilmesi, bunun İzmir’e dair olması ve bugün burada sergilenmesi Kültür Sanat Dairemiz adına çok mutluluk veren bir durum. Bu çalışmalara İzmir Büyükşehir Belediyesi adına burada yer vermek ve sergilemek tüm İzmir adına çok kıymetli bir şey. Emeği geçen herkese ve tüm ekip arkadaşlarıma özverili çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.