Ege KULÜPLERE CAN SİMİDİ

KULÜPLERE CAN SİMİDİ

13.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

TFF Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, 1. Lig kulüplerinin deplasman masraflarını karşılayacaklarını, 2. ve 3. Lig’deki kulüplere ise 5’er milyon TL dağıtılacaklarını söyledi

KULÜPLERE CAN SİMİDİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, kulüplerin sorunlarını dinlemek için başlattıkları Türkiye turunun Ege ayağında önemli müjdeler verdi. İzmir’de düzenlediği basın toplantısında kulüplere mali konularda destek olacaklarını söyleyen Koşar, 2 ve 3. Lig’de olduğu gibi, önümüzdeki sezondan itibaren 1. Lig’de de deplasman masraflarını TFF’nin karşılayacağını açıkladı.

Haberin Devamı


2. ve 3. Lig’e can simidi
Ekonomik kriz yaşayan 2 ve 3. Lig kulüplerine can suyu olacaklarını kaydeden Koşar, “Her iki lige 5’er milyon TL vereceğiz. Digitürk’le anlaştık. Parayı isim hakkı, forma reklamı ya da farklı bir yolla aktaracağız” dedi. Koşar, müjdelerin yanı sıra, kulüplere uyarılarda bulundu. Karadeniz’i ve Antakya’dan başlayıp Elazığ’a kadar olan Orta ve Doğu Anadolu aksını gezdiklerini söyleyen Koşar, şunları kaydetti: “Ziyaretlerde, kulüplerin tesis adına neyi var neyi yoksa kayıt altına aldık. Biliyorsunuz her yıl, proje gösteren kulüplere tesis yardımı olarak ciddi kaynak aktarıyoruz. Ancak yöneticiler bu paraları iki-üç menajere kaptırıyor. Buna ‘dur’ diyeceğiz. Bizden tesis yardımı isteyenin kayıtlarına bakacağız. Kriterlere uyan parayı alacak. Uymayan alamayacak; ama bizim kriterlerimize uyabilecek şekile girecek.”

Haberin Devamı

Mali tablo incelenecek

UEFA’nın mali disiplin konusuna verdiği önemi, üç Türk kulübünün Avrupa kupalarından men edilmesi olayıyla net bir şekilde gördüklerini hatırlatan Arif Koşar, “Sakın alt liglerdeki kulüpler, ‘Bizi ilgilendirmiyor’ demesin. TFF olarak biz de bu konuda hassas davranacağız. Lisans sistemi çok radikal olacak. Bank Asya 1. Ligi’nde 2013-14 sezonundan itibaren, gelir-gider tablosu dengesiz olan, borçlanma kıstaslarına uymayan kulüplere yaptırımlar gelecek. Elektrik parasını ödeyemeyen, doğalgazı kapalı, suyu akmayan kulüp var. Ama bir gidiyorsunuz, başkanın odasında deri koltuk, duvarda plazma televizyon. Bu böyle olmaz” dedi.