Ege Küresel krize İzmir reCetesi

Küresel krize İzmir reCetesi

27.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Büyük bir ekonomi zirvesine evsahipliği yapan Gediz, 15 ülkeden 45 ekonomisti buluşturdu. Zirvede küresel krize karşı öneriler ‘İzmir Konsensus’ başlığı ile yazıldı

Küresel krize İzmir reCetesi

Gediz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, dünya çapında bilimsel bir organizasyona imza attı. ABD’den Uluslararası Florida Üniversitesi, İngiltere’den de Leeds Metropolitan Üniversitesi’yle birlikte Uluslararası Politik Ekonomi Sempozyumu gerçekleştirildi. 15 ülkeden 45 ekonomist ve uluslararası ilişkiler uzmanı bir araya getirildi. Sempozyumda dünya çapında üne sahip Danimarkalı Prof. Dr. Knud Erik Jorgensen ve ABD’li Prof. Dr. Berch Berberoğlu da yer aldı. Kapanışı ise IMF Türkiye Daimi Temsilcisi Mark Lewis gerçekleştirdi. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, üç gün boyunca global piyasaların ele alındığı sempozyumda doğu ile batı arasında ekonomik dengelerin yer değiştirdiğine dikkat çekildi.

Haberin Devamı

Ünlü ekonomistlerin çözüm önerileri

ABD’yi sarsan, Yunanistan’a diz çöktürten, hala birçok ülkeyi tehdit eden küresel krizden kurtuluş reçetesi ‘İzmir Konsensus’ başlığı altında sıralandı:
Avrupa’da yeni bir liberal düzen olmalı.
Devletin rolü yeniden tanımlanmalı.
İşsizlik ve düşük istihdam giderilmeli.
Krediler ve kredi kartı borçları sürdürülebilir hale gelmeli.
Çalışanlar borç sarmalından kurtulmalı.
Spekülatif hareketler engellenmeli.
ABD’da toplam zenginliğin yüzde 50’sine nüfusun yüzde 1’i sahip. Dünyada zenginlik mutlaka tabana yayılmalı.

‘One Minute’ işleri artırdı

EÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün düzenlediği mesleki bilgilendirme toplantısına katılan Kolin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı, İnşaat Mühendisi Naci Koloğlu “One Minute” olayının inşaat sektöründe işlerin açılmasına yaradığını söyledi. Kolin İnşaat, yurtdışı ve yurtiçinde 30’a yakın şantiyeye sahip ve 300’den fazla mühendisi bünyesinde barındırıyor.
Naci Koloğlu, “One Minute olayından sonra Arap dünyasında büyük sempatiyle karşılandı k ve yeni ihaleler aldık. Koloğlu yaşamını ise şöyle anlattı; “Mezun olduktan sonra Hasan Uğurlu Barajı yapımı bana büyük özgüven verdi. Afganistan’da beş metrekare odada 5 kişi sadece bir kilimde uyuyarak, ölümü göze alarak bugünlere geldik.”

Haberin Devamı

KİPA’da bebek odaları var

Molfix, annelerin ve bebeklerinin ihtiyaçları için Bebek Bakım Odaları’nı 29 ilde ve 115 noktada kurdu. Molfix, bu kapsamda şimdi de 24 şehirdeki toplam 29 Kipa mağazasında anneler ve bebeklerini buluşturuyor.