Ege Kurtdereli Güreşleri kıran kırana

Kurtdereli Güreşleri kıran kırana

12.08.2018 - 21:55 | Son Güncellenme:

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın göreve geldiği 2014 yılından bu yana her yıl değerine değer katan, otoritelerin Kırkpınar’dan sonra Türkiye’nin en önemli ikinci organizasyonu olarak değerlendirdiği 59. Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşlerinde, Küçük Orta Küçük Boy, Tozkoparan Boy, Teşvik 2 Boy, Minik 1 ve Minik 2 Boy, Deste Büyük Boy, Deste Orta Boy, Deste Küçük Boy, Ayak Boy ve Baş Altı ve Başpehlivanlık kategorilerinde ilk turlar başladı. Bu kategorilerdeki yüzlerce pehlivan sahada yağlanarak, Kurtdereli Güreşleri’nde peşrev çekerek, kıran kırana güreşti.

Kurtdereli Güreşleri kıran kırana

Güreşseverleri ve güreşçiler er meydanında selamlayan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Kurtdere’de sadece güreş var. Cuma gününden bu yana er meydanında yiğitlerimiz kol bağlıyor. Karesi Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi olarak biz burada misafirlerimizi iyi ağırlamaya çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Yatırımımız sürecek’

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, “Güreşçilerimiz burada kıran kırana güreşler yapıyor. Güreşçiler için de sosyal donatıları arttırıyoruz. Tabii Balıkesir başpehlivanlar diyarı. Büyükşehir Belediyesi olarak da aynı zamanda ben Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Başkanıyım. Bu konuda yağlı güreşimize, ata sporumuza yatırım yapıyoruz. İşte bu sene onun semeresini aldık, Kırkpınar’da başaltında birinci gelerek artık başpehlivanlıkta Ertuğrul kardeşimiz çayırlarda, minderlerde güreşecek. İşte bugün burada da başpehlivan olarak kurasını çekerek bu kategoriye dahil oldu. Arkası gelecek inşallah” dedi.