Ege Kuşadası çarşıda işgaliyeye yer yok

Kuşadası çarşıda işgaliyeye yer yok

16.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Kuşadası çarşıda işgaliyeye yer yok

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, esnafla bir araya geldi; çarşıda sıfır işgaliye dönemini başlatacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel çarşı esnafı ile Kuşadası’nın tarihi mekanlarından olan Kervansaray’da bir araya geldi. Çarşılardaki sorunların yıllardır çözülmediği için kangren haline geldiğini kaydeden Başkan Günel, “Turizm sezonunun başlaması sebebiyle kapsamlı bir çalışma yapamıyoruz. Ancak tadilat, bakım ve onarımları süratle yapıyoruz” dedi. Sıfır işgaliye uygulanacağını kaydeden Başkan Günel sözlerine şöyle devam etti:

Vitrinlerde düzenleme

“Vitrinli iş yapan yani kuyum, gümüş, saat, hediyelik eşya gibi ürün satan esnafımızın sürgülü vitrin düzeni olacak. Fakat bu sene esnaf arkadaşlarımızın tamamını mağdur etmeyelim diye henüz vitrin yapmamış olup dükkanın cephesinin tamamı açık olanlara bu yıl için müsaade edeceğiz. Cansız manken yada tentelere asılmış ürünlere izin vermeyeceğiz. Kafe ve restorantlarda da sınırlı işgaliye uygulayacağız. Gezici seyyarlara müsaade etmeyeceğiz. Tüm seyyar satıcılar temiz tezgahlarında hijyen koşullarına uyacak şekilde satış yapacaklar. Herkes kendi ekmeğini yiyecek. Hiçbir esnafımız da kendi ruhsatı dışında satış yapmayacak. Dükkanın önünde bir de seyyar tezgah açmayacak. Kuşadasını birlikte ayağa kaldıracağız.”

Haberin Devamı

Faytonlar kalktı!

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, 5 adet faytonun faaliyetine son verdi. Seçim oncesi verdiği sözlerden biri olan ve vatandaşlar tarafından acilen imza kampanyasyla desteklenen kararı Başkan Günel twitter hesabından duyurdu. Başkan Günel, “Bu şehirde yaşayan tüm canlılara bahar gelecek demiştik. Atlarımızın şehir içinde, asfalt üstünde yaşamalarının ve çalışmalarının doğalarına aykırı olduğunu, hijyen açısından sağlıksız olduğunu değerlendirdik” dedi.