Ege Kuşbakışı tarih

Kuşbakışı tarih

15.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Kuşbakışı tarih

Kemeraltı’ndan Bayraklı Smyrna’ya kadar olan bölgenin tarihi alan ilan edileceğini açıklayan AK Parti İzmir Büyükşehir adayı Nihat Zeybekci, “Restorasyonlarla ayağa kaldırılacak olan bölge, teleferikle Kadifekale’den keyifle izlenecek” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Nihat Zeybekci’nin geçen hafta açıkladığı ‘10 Numara İzmir’ projelerinin içerisinde yer alan, Kemeraltı’ndan Bayraklı Smyrna’ya kadar olan bölgenin tarihi alan ilan edilmesi çalışmasının ayrıntıları ortaya çıktı. Bölgeyi turistler için çekim merkezi haline getireceklerini belirten Zeybekci, projenin kentteki yaşam kalitesini de artıracağını belirtti, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

Damlacık’tan başlayacak

“Kadifekale’den Bayraklı Smyrna’ya uzanan bir alan, İstanbul’un tarihi yarımadası gibi İzmir’in tarihi bölgesi olarak ayağa kaldırılacak. Kemeraltı’nın restore edilmesi ile ilgili çalışmalar Damlacık’tan başlayacak. Bölgede tehlikeli hale gelen yapılar restore edilip sağlamlaştırılarak, karmaşa ortadan kaldırılacak. Çarpıklıklar ve çirkin görüntüler bitecek. Restorasyonlar ve tarihi alanlar ile turizm potansiyeli artırılacak. Böylece ticari faaliyetlerde de hareketlenme sağlanacak.”

Haberin Devamı

Medeniyetler Müzesi

Yeşildere Vadisi’nin ise imar planına uygun yapılarla yeniden düzenlenecek. Bölge, rekreasyon alanı olarak Yeşildere halkına sunulacak. Başka bir proje de Kadifekale’de hayata geçirilecek. Kadifekale’ye çıkıldığında, İzmir tepeden görülecek. Buraya çıkmak için hem nostaljik hem de modern bir teleferik hizmete girecek. Teleferik hattı Kadifekale’den Agora’ya kadar uzanacak. Ayrıca kent merkezine de bir medeniyetler müzesi yapılacak.”